Lifetime away

Lugedes eelnevat, tundub see olevat terve elu jagu eemal. Toonaste hetkede anxiety ja tegemised, probleemid ja perspektiivid ei ole hetkel enam kuigi eredalt meeles ega aktuaalsed. Hetkel kogen hoopis midagi muud.

Viriseda v6iks 100 asja kallal, ent tegelikult pean mainima, et naudin kogu seda kammajaad, mis ymberringi toimub. Olen linnas, kus kolmandik inimesi on mustanahalised, kolmandik kongus ninaga pruuninahalised ja kollase nahaga, ylej22nud siis valged immigrandid ja kohalikud. ;) V2hemalt nii tundub - tegelikult peaks kohalikke (britte) ikka enamus olema, nad vblla lihtsalt ei paista teiste seast meie jaoks nii h2sti v2lja. Julgen mainida, et enamus siinseid immigrante langeb oma rahvuse stereotyybiga ysna h2sti kokku. Mustad poisid r2pivad ja m2ngivad 88sel getos suvalise t2navalambi pihta korvpalli, hiina kutt s88b ainult riisi ja on v2ga tagasihoidlik, briti meestele meeldib r2usata ja end paljaks kiskuda, araablased yritavad igal sammul biznisit teha.

Kohaliku ylikooli tegemistes ei tule vist akadeemilises m6ttes ei eriti tihe semester. Proovin pigem ise lugeda, kogeda ja vaadata. Tahaks natuke extracurricular asjadega (ilukijrandus, ajalugu) aega veeta, julgen arvata, et Eestisse naastes neile aega ei j22.

Hirmsasti tahaks Inglismaal v2ikese ringreisi teha. Isegi yksi v6iks minna, kuna teiste eestlastega koos on alati liiga turisti tunne - sa ei koge mitte kogu seda maad, vaid m8lised emakeeles ja saad vblla ainult visuaalse pildi. London on fantastika ;) oleks see papp olemas, mis seal linnas hakkamasaamiseks vaja, siis kaoks sellest linnast vist kyll t2nasel p2eval.

Esimese n2dala asjaajamistega saime hea koolituse - jooksime m88da asutusi, veensime inimesi, k2isime kokkusaamistel, kauplesime hinna ja tingimuste yle, lahendasime esialgu yletamatuna tunduvaid probleeme. Teise eesti kutiga oli meil pmst 'good cop - bad cop' situatsioon (grr, kirjutasin praegu pool lauset inglise keeles valmis ja alles siis sain aru, et midagi valesti) - tema l2ks n2rvi ja pmst kurjustas ametnikega, mina rahustasin m6lemat maha ja mainisin ametnikule, et mingi j2releandmise ta v6iks ju teha.

Pisut oskan juba syya teha .. enamuse ajast on kyll teine minuga samas flatis elav eesti kutt kypsetanud, kuna ta on lihtsalt v2ga 6hinas seda tegema ja mina oma suures laiskuses pole teda siis segama hakanud. Varsti peaks, kuna muidu ma ei 6pigi iseenda eest hoolitsema.

Hetkel oleks vaja veel m6nda eurooplasest (v.a. eestlased siis) m6ttekaaslast .. nii inglise keele kui ka pisut teise kultuuri kogemise m6ttes.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!