Ei taipa

Mul on mobiiltelefon. Mul on odav digi-foto-seebikas. Mul on USB mälupulk. Minu käes on Marise CD-mp3 plaadikeerutaja. Kõigi nende seadmetega opereerimiseks on mul kodus sahtlis terve pusa juhtmeid ja paar CD-plaati.

Sellest hoolimata on mul keeruline:

  • sünkroniseerida oma arvuti ja telefoni ajaraamatuid (raudselt müüakse poole telefoni hinnaga mingit juhet ja mingit proprietary failiformaadis salvestavat programmi, mis seda võimaldaks)
  • arhiveerida telefonist sms-e, korrastada kontakte (nimelt suutsin ma keerulise kasutajaliidese tõttu telefoni panna SIM kaarte vahetades kontakte kolmekordselt telraamatusse kopeerima ja nüüd on mul ainuüksi k-tähega algavaid kirjeid telraamatus ca 90 tk)
  • liikuda, kandmata kaasas hunnikut plastikust karpe, juhtmeid, patareisid, teipi (fotoka lappimiseks)

Kelle pilli järgi selline tants käib? Tundub, et tootja pilli järgi, kuna neil on õnnestunud mulle maha müüa terve hunnik träni, mis on ebamugav, pakub ainult poolt elementaarsest funktsionaalsusest ja mille eest ma olen neile välja käinud suurema summa, kui kogu see jama väärt oleks.

Ma prognoosisin juba ammu, et nüüd kohe-kohe saavad telefonitootjad üle helinamüüjate lobbytööst ja mobiiltelefon muutub kõik-ühes seadmeks ja hakkab lihtsalt ning ilma lisakulutusteta rikka kasutajaliidese abil arvutiga suhtlema. Ise aga ei olnud finantsiliselt sellise karbi ostuks ca poolteist aastat tagasi telefoni soetades valmis (tol hetkel oleks sellise telefoni haleda varju eest pidanud kaks mu kuupalka välja käima).

Tundub aga, et enamuse praeguseni müüdvate telefonide juures on see triviaalne samm on jäänud igasuguste taustapildi- ja tilinahaide, arvutiga ühendamiseks vajalike juhtmete müügist saadava suure tulu ja marketingiosakonna 'parem müüme talle kümme pulka kümne raha eest kui kõik koos kolme pulga maksumuse eest' mõtteviisi taha.

Kas keegi teist oskab vihjata mõnda rahvatelefoni, kus oleks karbist võttes sees järgmised featüürid:

  • mobiiltelefon (GSM või 3G, WAP või HTTP basic, Java jm tavalised kellad-viled)
  • mp3 mängija (raadio)
  • USB mälu
  • korralik, töötav ja vajalike featüüridega (kontaktide import-eksport, sms eksport, kalendri sünkro) tarkvara arvutis kasutamiseks + liides (misiganes sinihammas, infrapuna, USB)
  • (optional) digiseebikas

Või on see veel tulevik?

5 Responses to “Ei taipa”

  1. M. Says:

    ära unusta, et riiulis on 'minu fotokas', mida pole vaja teipida ning peopesast väiksem mp3 mängija :P

  2. Jaan Says:

    Amm, mina pakuks näiteks nutifoni Qtek. Neil on mitmeid erinevaid mudeleid, äkki leiad mõne sobiva:) Sai eelmine nädal ühte näpitud natuke, päris äge asjandus.(Qtek 9100 oli täpsemalt) http://www.myqtek.com/europe/home.aspx

  3. Pärtel Says:

    Mnjaa.. mp3 mängijaga telefoni ma polegi näind.. kui sa e:r midagi sellist leiad (koos nende muude külmade featuuridega, mis sa kirjeldasid), siis anna sellest teada. Aga blogi lugemiseks olen ma juba leidnud vajalikud seadmed: http://www.djspyhunter.com/teapot/uploaded_images/rsstroom_reader_restroom-761230.jpg ja http://www.fotosearch.com/bigcomps/CLP/CLP116/BUSE15S.jpg :)

  4. e:r ise Says:

    Well, leim, minu Siemens m55 on tegelikult võimalik arvuti külge ühendada ja 'user friendly' programmiga kammida küll.

    Telefon ise maksab järelturul 700.-, 'juhe' 690.-.

  5. A Says:

    Sony-Ericcson W800 või-mingi-W-seeria-igths-oli ... integreeritud MP3 Walkman'iga

    märkusena panen juurde, et telefoni integ. MP3 mängija tekitab ühe terava probleemi - nimelt kestab MP3 mängija max 20h ja siis on aku tühi... thus, kaob ka helistamis-featuur

    kui USB-i pulgana tahad, siis on/tuleb nokial "vindiga" telefon võisiis võta mälupesaga - eelnimetatud S-E W800 -l oli see vist isegi küljes

Leave a Reply


.pri.ee priiks!