Week 5

Nädal taas seljataga. Olgugi, et loengutest on enamus veel ees, loen nädala lõppenuks, kui proficiency inglise keele class läbi on.
Mul on inglise keele õppimisega love-hate suhe... õigem oleks vist öelda edu-läbikukkumise suhe. Viimati tegelesin keele struktuuridega tõsisemalt Mustise-Lullaga SYG-i kenadel aegadel, peda inglise keele õpetaja oli küll kena ja punastav, ent üldine tase ei võimaldanud tal vist keelega heale tasemele jõuda. TTÜ-s tegin eksami ja lugesin võõrkeeled minevikuks.
Nüüd, siin, istudes roostesena maha karmide ülesannete ette, istudes inimeste hulgas, kellest mõned õpetavad seda keelt lastele, kellest mõned on inglise filoloogia viimase aasta tudengid või magistrandid, tekib esimesel hetkel uppumise tunne. :) Masohhistlik või mitte, ent antud mittesundivas akadeemilises kontekstis on see ütlemata hea tunne. IT-ained pakuvad küll uusi teadmisi ja infot ammutub neist küllalt, ent puudu jääb see võimetuse ja kiire arengu tajumine.
Kui saan CPE klassis mõne ülesandega maha paremini, kui kahel pool istuvad filoloogid, siis on tunne äärmiselt hea. Kui räägitakse mingist elementaarmõistest, mida ma ei mäleta (first conditional, phrasal verb), olen vait ja loodan, et ei pea avalikult oma ignorantsust demonstreerima.
Võtaks selliseid mooduleid kohe hulgem juurde....

Nagu mainitud käisin üleeile jooksmas... see oli esimene füüsiline liigutamine, mida siiatulekust saadik harrastanud olen. Avastasin, et kätekõverduste-lõuatõmmete arvult, mida suudan järjest teha, hakkan vaikselt oma vanaemale lähenema ;) .. siiski tuleb välja, et teen suudan kumbagi neist teha üle 10x (!) enam kui korterinaabrist moslemi kutt. Tahaks juba uuesti minna, ent lihased on veel liigutamisel hullupööra valusad ja seega pole mõtet.

Taustaks mängivad Counting Crows, Fatboy Slim ja R.E.M. Popmuusika, ent hetkel on just selline tunne. Kooli internetiühendus läks keskpäeval katki ja siiani pole sealsed töllid (sorry väljenduse pärast, ent senine suhtumine ja töökvaliteet on neist sellise mulje jätnud) suutnud või viitsinud asja korda teha. Arvestades, et hoiatavate kalendrite järgi peaks see nädal olema kooli IT kasutamise seisukohalt üks pingelisemaid, on parandamise aeglus eriti imekspandav.

Neljapäeval chill ja asjaajamine, Reedel pidu, laupäeval pidu, pühapäeval teen oma elamist Marise tulekuks vähe viisakamaks ja järgmine nädal tuleb seltskondlik.......

Leave a Reply


.pri.ee priiks!