Single-tasking

Vaatan, et ma ei suuda multitaskida, kui vähegi stressis/väsinud olen. Ümberringi on hulk administraatoreid-organisaatoreid, kes mind kogu aeg nööbist sikutavad, mingit infomüra tekitavad ja millegagi segavad. Single-tasking tähendab, et keskendun segavate asjade ükshaaval ärategemisele, keskendumine aga võtab paraja tüki aega. Nii selgubki päeva lõpuks, et lõviosa aurust on kulunud erinevatele raporteerimistele, suhtlemisele, kellelegi mingite probleemide selgitamisele jne.

Ma nimetaksin multi- ja singletaskingu suutlikkust 'projektijuhi tüüpi' inimeste ja 'inseneri tüüpi' inimeste suutlikkusteks. Esimesed on on võimelised korraga tegelema n pisiasjaga, teised ühe suure asjaga.

Samas pead olema projektijuhi tüüpi inimene, et organiseerida enese pealt ära kõik need sada keskendumist lõhkuvat pisiasja ja inimese moodi inseneri tüüp olla.

2 Responses to “Single-tasking”

  1. tinistaja Says:

    On kindlasti häiriv ja ärritav, kui ei lasta põhitööd teha. (Eriti kui tahaks süveneda või kui just edenema hakkab). Säilita rahu, mis muud. Püsi valiku juures : tähtis, vähem tähtis, tähtsusetu. Kergem öelda, kui ise teha. Paraku.

  2. Drift Away Says:

    Mul tuttav rääkis kord kuidas ta endine ylemus, vist mingi Rakvere Lihakombinaadi dire või osakjuhataja lauda koristas.Kui igasugust byrokraatlikku pahna hakkas lauale tekkima, siis vana lasi kord kolme kuu jooksul kõik paberihunti ja lykkas ylejäänud asjad prygikasti.Ja mitte midagi hullu polnud juhtunud.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!