Siis, kui rohi oli rohelisem

Ma kirjutasin eelmise aasta suvel-sügisel paraja kiiruga ühe rakenduse .NET 1.1 peal. Nüüd, pool aastat hiljem, vaatasime funktsionaalsusele otsa ja mõtlesime selle paremaks ja sobivamaks. Kui vaatan koodi, siis näen, et .NET 2.0 raamistik ja arendusvahendid pakuvad 50% vana rakenduse jaoks kirjutatud koodile juba valmis tükke ja lahendusi.

Liialdades võib öelda, et eelmisel sügisel olin poole ajast, nagu Seymour Cray.

Oli aeg, kus arvutid täitsid mitmesajaruutmeetrilisi saale ja neile lasti ligi ainult erikoolitusega spetsialiste, kes kirjutasid riistvaraspetsiifilisi programme masinkoodis, rohkem või vähem käsitsi. Üks toonastest heerostest, Seymour Cray (Cray superarvutite seeria looja), olevat näiteks sisestanud omaloodud operatsioonisüsteemi arvutisse käsitsi esipaneeli numbriklaviatuuri abil. Kaheksandsüsteemis, kordagi viga tegemata. Ning tulemus töötas tõrgeteta.

Krabi juhtkiri: "Everything you ever wanted to know about compiling, but were afraid to ask" Mart Sõmermaa, informaatikaüliõpilane. juuni 2004

Leave a Reply


.pri.ee priiks!