Kuritegevus

Kui 5,5 aastat tagasi Tallinnasse elama tulin, siis olin veendunud, et enamus siinsetest kuritegudest pannakse toime Lasnamäel ja Koplis. Kesklinnas tundsin end vaese tudengina üsna turvaliselt, Nõmme ja muud ees-/aedlinnad näisid päris rõõsad ja rahulikud. See naiivne arusaam hajus esimese paari kursuse jooksul ja viimaste Muraste sündmuste taustal otsustasin natuke viriseda kuritegevuse konjunktuuri osas.

Linna turismipiirkondades pole minuga (ptui-ptui-ptui) peaaegu midagi juhtunud. Ükskord ammu Kaupoga päise päeva ajal vanas Viru Keskuses hängides tuli mingi uduste silmadega vend telefoni nõudma (u menja vaja ruttu emale helistada, davaite, rebjata, andke telefon) ja näitas meile 'muuseas' oma logisevat nuga ja ütles, et ta on lisaks ka sambo-meister. Me vist muigasime ja ignoreerisime teda. Balti jaamast mööda sõites peatas mind kunagi üks teine udune tšort ja küsis mu jalgratast endale. Ei andnud, palusin tal mitte lolli juttu rääkida. Passis veel veidi ja läks siis minema.

Nõmmel elades külastasid meid põhiliselt metalli- ja juhuvargad. Erinevate intsidentidega viidi ära:

 • elektriliinid (?!?!?), 300m
 • tänavavalgustuslambid
 • tänanvavalgustuslampidele mõeldud elektriliin
 • elektrialajaama kilbi sisu
 • hulgaliselt kõrvalhoonetes olnud metallesemeid (lisaks maja eest koera alumiiniumist sööginõu!!!)
 • läbi lahtise akna magava venna nina alt tema telefon ja ema rahakott

Nüüd, sageli Muraste kandis liikuvad toimuvad hoopis koledad lood - ülemistel naabritel käidi sees ja viidi ära elektroonikat, riideid, ehteid, üsna lähedal naabruses ründas mingi segane öösel peret, ent leidis õnneks oma otsa (juhul, kui lood olid sellised, nagu ajakirjanduses räägiti, siis tuleks majaperemehele pigem medal anda kui kinni panna), täna hommikul tööle tulles nägin parklas, kuidas M naabrite mersult olid kõik neli ratast koos rattapoltidega alt keeratud ja uhke pill seisis neljal kiviplokil.

Mõista-mõista, millist ametiasutust pole ühegi intsidendi juures hea sõnaga mainida tulnud?

7 Responses to “Kuritegevus”

 1. m2rt Says:

  nõmme lugudest on sul mõned huvitavad välja jäänud * see kord, kus naabrid pätid kätte sai ja neil tahi ülesse lõi * lugu, kus vanaema kogemata kurikaelad kuuri lukustas * vanaema röövimine tema kodumaja ees * metsa süütamine (nii kogemata metelli sulatamisel kui ka teatavatel andmetel meelega). Mets põles seal ju suht regulaarselt. Isegi mina sattusin mitu korda koeraga jalutades leekide keskele :) * kui mingid kahtlased tüübid ümber maha hiilisid (eelmisel päeval varastati minu telefon jms toast) ja politsei keeldus kontrollima tulemast põhjendusega, et kui nad veel päris tuppa pole roninud, siis pole nende asi. * need paar autot, mis ~300m kaugemal haigla parklas telliskividel seisid, sest rattad läksid parematele jahimaadele. * tüübid, kes pumbajaama katusel korduvalt lõket tegid, kuid siiski seda põlema ei suutnud panna (putka oli paraku kivist) * naabrite auto katki löödud aken ja kadunud makk

  aga üldiselt tundub see kant siiski pigem rahulik :) . LL40 on ka juba alustanud oma kuritegevuste nimekirja ja kes teab, võibolla jõuaks see kolme aastaga nõmmest ette.

 2. Administrator Says:

  Mida sa LL ja kuritegevusega silmas pead? Seda tooli case'i?

 3. Jaan Says:

  LL40 oli ju see, et meil murti/tuldi seal kuskil koridori sisse ja viidi mingit nänni minema. Lisaks ükspäev oli mul proovitud auto uks lahti teha, aga ebaõnnestunult. Luku sisse võti enam ei lähe, aga õnneks on kesklukk ja saan veel uksed lahti ka ilma võtme abita. Loodan, et asi hullemaks ei lähe. LL40 korteritesse sissemurdmine on suhteliselt raskendatud tegevus, kui just ei ähvardata kuidagi. A'l juhtus see, et tal murti sisse, aga midagi ei võetud, sest auto hakkas üürgama. Tagajärg: lukk katki. Aga eks ta ole, kuritegevus lokkab. Mis teha, tuleb riske kuidagi maandada ega sellepärast saa elu seisma jääda.

 4. tinistaja Says:

  Minult on 3 jalgratast varastatud, 2 neist turvalisel Saaremaal; ja transistorraadio töölaua pealt ning vann saunaseina äärest... Kõik vargused jäid vene aega, nii et minu statistika näitab nähtuse kadumist.

 5. tinistaja Says:

  Siiski - statistika näitab nähtuse kahanemist, mitte kadumist, sest uue riigi ajal varastati minult ju käekott.

 6. Eldur Says:

  Meil ka Läänemaal külapoisid hakkasid pätti tegema,minult mitu korda sama ratas ära virutatud ja naabrimehel sama lugu. Hea on see ainult, et kui ratas läinud jälle, siis mine aga poe juurde, küll see seal seina ääres seisab jälle. Olge toredad!

 7. jälle Says:

  kui mees läinud jälle,mine aga poe taha jälle ja too ramp kodu jälle

Leave a Reply


.pri.ee priiks!