Kuurort

Paar sõna meie ümbrusest.

Chesapeake Bay

Asume Virginia Beach'i nimelises linnas. Tuleb välja, et see on päris suur koht - 425 000 elanikku. Siin olles ei saa mastaapidest aru, kuna enamus linnast on laiali väga suurel maa-alal ja ringi sõites tundub kõik olevat üks suur küla. Linn asub ühte otsa pidi Atlandi ookeani, teistpidi Chesapeake lahe ääres. Väidetavalt asub siin maailma pikim ujumisrand (WikiPedias 'pleasure-beach'). VA Beach kujunes välja eelmise sajandi kuuekümnendatel, kui suurele tihedalt asustatud eramupiirkonnale ühtne nimi ja linna staatus anti. VA Beachilt on pärit maailmakuulsa :p tõsieluseriaali 'Joe Millionaire' (mida mumeelest ka Eestis näidati) meespeaosaline.

Chesapeake'i laht on väga sooja veega (augusti alguses +28 kuni +30) ja täis igasuguseid elukaid, keda mina Eesti randades kohanud pole. Otsisin nähtud loomade kohta pildid.

1) Fiddler crab Fiddler crab Väike, paari sentimeetri pikkune eluk'. Elab liiva sees väikeses ümmarguses urus. Jookseb oma väikeste jalgade kohta suurel kiirusel külg ees mööda liiva ringi ja teeb siksakke, et tagaajajat petta.

2) Blue crab (sinikrabi?). Blue Crab Umbes peopesasuuruse keha ja teravate näpitsatega elukas, kes sibab mööda merepõhja ringi ja hammustab (õnneks mitte valusalt) kui talle liiga lähedale sattuda. Esimesel korral kui krabi mul jalast kinni hakkas, ehmatasin ja lasin kuuldavale hirmsa röögatuse. Edaspidi pole enam eriti välja teinud.

3) Horseshoe crab (hobuserauakrabi :p) Horseshoe Crab Vastik suur krabi (kesta diameeter 30cm kanti). Pealt libeda ja arvatavasti kõva kestaga, alt krabijalgadega. Neid oleme õnneks ainult surnult randa uhutuna näinud.

4) Pelikan. Pelican Istuvad vanadest muulidest järeke jäänud sammaste otsas. Igal sambal on üks pelikan. Tõenäoselt on neil kindel hierarhia selle kohta, kes millisel sambal istuda tohib (näiteks, et mere pool saavad istuda tegijamad linnud, kuna seal on idee poolest rohkem toitu). Pelikanid on päris suured linnud.

4 Responses to “Kuurort”

 1. tinistaja Says:

  Neid oleme / surnult randa uhutuna näinud. ??? Saadan tervisi!

 2. tinistaja Says:

  Kas tagasilend on Londoni kaudu? Ärevus on suur. Ju teienigi jõudnud. Saadan tervisi!

 3. Administrator Says:

  Meie tagasilend on Kopenhaageni kaudu. Lennufirmaks on SAS. Muuseas, High Wycombie, kust osad kahtlustavad murjamid kätte saadi, on sealsamas Lutoni ümbruskonnas, kus enamike pruunide getod.

 4. doctor44 Says:

  Murjam on hea ja õige sõna - minu soojad tervitused selle peale. Krdi murjamid, rsk.... nuuti vaja neile anda....

Leave a Reply


.pri.ee priiks!