Kultuurirevolutsioon

Oioi, TLÜ tegi presidenditsirkuse tõttu üliõpilashümni muudatuse.

Tallinna ülikooli (TLÜ) pressiesindaja Krista Männa teatel otsustas kooli juhtkond jätta reedesel avaaktusel laulmata üliõpilashümni "Gaudeamus" neljanda salmi, mis sisaldab sõnu "res publica" ja viidet vabariigi juhtidele.

BNS

Kui nüüd järele mõtlema hakata, siis arenguruumi on ses vallas veel küll - usu ja riigi lahutamise raames saaks ka EV hümnis kolmandas salmis asendada sõna "Jumal" näiteks sõnaga "NATO", ühes tuntud rahvalikus laulus saaks mõttetu geoloogiliste takistuste kordamise "..ei takista vallid, ei takista kraav..." asendada praeguses kontekstis sobivama sõnaga - "...ei takista valijad, ei takista kraav...". Piiriks on vaid fantaasia.

7 Responses to “Kultuurirevolutsioon”

 1. ruthi Says:

  Kui ülikooli juhtkond on nii piiratud....tõesti, ülikool on viimane asi kust sellist madalalaubalisust ootaks. Jube kahju, et üks "haridusasutus" lasi ennast mõjutada mõnedel fundamentalistidel kellele käis närvidele nende kaotus.

 2. doctor44 Says:

  No a Tallinna Ülikool ei ole teab mis vana asutus kaa juu - või kuidas. Ja tehti ta ka minu arust a-la, et miks peab kõige vingem asi Tartus olema - teeme ikka Tallinnasse kaa....juba see näitab kitsarinnalisust - ja kes olid idee autorid? Ma ei imesta üldse kui tagalast leiame neidsamu poliitiku-räbalaid...

 3. Anonymous Says:

  no siis ladina keele loengus me ei pea seda enam pähe õppima, ei ole ju vaja, TLÜ juhtkond otsustas! :D

 4. Y Says:

  arvestades seda et viiestroofilisest gaudeamusest tavaliselt lauldakse vaid kolme salmi siis et tegelikult lisandus üks juurde :)

  "Elagu kõik neiud, meeldivad ja kaunid, elagu me naised õrnad, armsad ja töökad!"

  no kas saab kellelgi midagi selle vastu olla? :P

 5. Administrator Says:

  Riigipeade asemel neidistele oodi laulmise vastu pole minul küll midagi :)

 6. Kati Says:

  no siis asi otsustasud, elagu naised :D

 7. Kati Says:

  awww, otsustaTud ikka :(

Leave a Reply


.pri.ee priiks!