Aga tootmist ju tegelikult ei olegi - kõik on müümine

Müümise kunst 4/5 Tulin laupäeval töölt (jah, laupäeval), päike paistis, ilm oli ilus ja ma ei tahtnud veel kell neli päeval koju sinise ekraani ette istuma minna. Kosmos pakkus uut märulit Jason Stathamiga, superkoni Sascha Baron Coheni trikke ja Sõprus uut Eesti dokumentaalfilmi "Müümise kunst". Kutsusin Martti, Marise ja Pärtli kaasa ja minek (jätan mainimata, et kaks esimest ei ilmunud kohale ja esitasid mõlemad pmst samasuguse vabanduse).

Lootsin, et tegemist on piinliku filmiga ja täpselt nii oligi. Üks piinlik koht lõppes ja teine algas. Hea, et filmi tempo hoogne oli - kompenseeris väikesed puudused kvaliteedis (valgustus, BetaCam SP formaadi värelused ja kohati uduse pildi). Ka peategelaste hulk ja filmi poolt kaetud aeg läksid vägagi täppi - igavat ja aeglast kohta peaaegu ei tekkinudki. Kilmi ja Maimik olid suutnud üles leida hulga üsna .. hmm.. "omapäraseid" tegelasi. Ka selle eest plusspunktid.

Veendusin veelkord võrkturunduse/püramiidskeemide ja ususektide sisemise loogika ülimas sarnasuses. Mumeelest oli filmis ainult üks tõeline müügiinimene - Tupperware tädi. Peep Vain oli selgelt väsinud müümisest ja orgunnimisest, usutädi üritas endale lihtsalt mingit eesmärki leida ja Southwesterni inimesed olid väikesed mutrikesed.

Film oli hea. Filmitehniliselt läks minu jaoks täppi. Olen pärast mitmeid kordi müügiinimestele mõelnud. Milline kohutav aja ja energia raiskamine. Plastkarbid, mõttetutd raamatud - milleks veeta pool elu sundides inimesi neid ostma? Peep Vainu hea tuju müümisest saan ma veel aru. Mõnikord on tore hüpata ja "ajee" hõigata ka siis, kui asjad on p**ses.

Jätke teiegi meelde: Kontsentratsioon, käivitus, power, energia, löök, võidurõõm!

2 Responses to “Aga tootmist ju tegelikult ei olegi - kõik on müümine”

  1. БECEДЫ O » Blog Archive » Selle asja teen veel ära ja siis hakkan oma elu elama Says:

    [...] БECEДЫ O Humanitaar praeb IT kastmes. « Aga tootmist ju tegelikult ei olegi - kõik on müümine [...]

  2. Pärtel Says:

    Äärmiselt hariv film oli.. mulle hakkas mu oma töö jälle rohkem meeldima :)

Leave a Reply


.pri.ee priiks!