2006

Täna tööl notepadiga SQL-i kirjutades ja vaheldumisi Postimeest kiigates hakkasin mõtlema, kas internet ongi siis ajalehtede lugemiseks. Juurdlesin omaette, kuidas on minu tarbitava elektroonilise meedia sisu eelmise, ütleme, paari aasta vältel muutunud. Kuna ma ei pea ennast eriliseks vidinasõbraks ja veedan nagunii 8h+ päevas sinise ekraani taga, siis tegelikult ei muutunudki palju.

Kui üle-üle-eelmise aasta uueks teemaks enda jaoks võiksin pidada blogisid ja blogimist, üle-eelmisel aastal vblla sotsvõrgustikke (orkut) ja amatöörmeediat (digg), siis 2006. aasta teemaks minu jaoks oli video kolimine Internetti.

Internetti kolinud video all ei pea ma silmas piraaditud filme/muusikat, vaid pigem amatööride tehtud ja kulutulena mööda veebi levivaid klippe. Youtube, Google Video, blogid, Digg, huumorisaidid jne. Internetist voogvideo (uudiste/"kunsti"/huumori) vaatamine on salamisi saanud "surfamise" oluliseks osaks.

Punkti eelmise aasta amatöörvideo võidukäigule pani vist Saddam Husseini hukkamise filmimine ja filmi võrku laadimine. Ma ise seda küll meelega ei vaadanud ja ei plaani ka vaadata.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!