Kapitalistlik piim

Ma kartsin juba ammu, et see juhtub. Õigemini - teadsin, et see on ainult aja küsimus, ent lootsin, et see aeg jääb kuhugi kaugesse koledasse tulevikku. Täna hommikul kohvi jaoks .Mrt piima "laenates" laksas reaalsus mind otsaette.

Jah, piima müüakse nüüd 0.9l pakendites...

Sarnaselt 490gr hakklihapakenditele, 135gr vorstipakenditele ja 830gr kartulipakenditele jõudis kapitalism ka piimatootjateni. Kui 0.5l tetrapaki saabumist võtsin vastu heameelega (sobib see ju koguseliselt väga hästi "turisti eineks"), siis piima 10% hinnatõus läbi pakendisse õhu lisamise on morjendav.

Mõelge ise, millised resultaadid sellel on:

 • inimesed joovad vähem piima (keegi ei osta ju korraga kahte pakki, sest "muidu jääb 10% puudu")
 • juhul, kui inimesed jooksid piima sama palju kui enne, tekiks 10% rohkem pakendirämpsu
 • peredes, kus on 3 last ja vanemad pole lahutatud*, saab üks pereliige piimapakist ainult pool klaasi. See tähendab, et patriarhaalse võimuga pere korral tekib pereemal osteoporoos ja matriarhaalse võimuga peres (90% Eesti peredest) lagunevad pereisal hambad.
 • at last, but not least - piim kallineb üleüldise keskmise inflatsioonitempo 4.1% taustal vähemalt 2x rohkem - seega ostetakse lastele hoopis koolat

*Selline vanakooli peremudel on Eestis vist küll marginaalne võrreldes mudelitega "vabaabielus, 2 last" või "üksikema".

4 Responses to “Kapitalistlik piim”

 1. Kati Says:

  ähh, ma kirjutasin niiiii pika vastuse ja tuli välja et 6+4 ei ole 10... oleks pidanud kalkulaatori kasutama :S

 2. Jaan Says:

  Eero juba teine inimene eksib? Mis toimub, sul on kuskil mingi viga sees :)

 3. Milk Shake Queen Says:

  ju siis on mingid uuemad trendid matemaatikas liikvel et 6+4 ei ole 10 vaid ntx 12

 4. Kati Says:

  varsti tulevad müüki uued klaasid, väiksemad, et sobiks uue piimaga... ja miks piim väiksem on, sest EL teadlased arvutasid välja uue piimanormi, või neil polnud midagi targemat teha ja nad mõtlesid selle niisama välja, et luua illusioon töö tegmisest, nagu vene ajal... tegelikult, kui ma eero postituse nägin, siis tuli mulle meelde, et meie 4liikmelises peres jätkus piima alati täpselt neljaks klaasiks, mis tähendab seda et praeguse normiga oleks see umbes pool klaasi, ja kui veel arvestada seda et meid nüüd 5 tk, siis veel vähemgi.... ja selle "eriti targa" jutu tahaks lõpetada ma kahe mõtteteraga: 1) tegelikult meeeldb mulle keefir rohkem 2) mul külmikus täitsa liitriline pakk piima :D

  P.S. ma tegin sellest jutust koopia, ja üritan postitada juba kolmandat korda, wish me luck or something :D

Leave a Reply


.pri.ee priiks!