AJAX

Äge. Laisa pühaopäevaõhtu lõpuks mängisin natuke AJAX-iga. Kuna õpe sujub kiiremini, kui sel on kindel praktiline eesmärk, siis ehitasin õppematerjalide lehele laadimisloenduri. Selle loenduri oleks muidugi võinud ka lihtsalt PHP-s kirjutada (back-end, mis GET päringut töötleb ja MySQL-iga suhtleb, on nagunii PHP), aga see oleks olnud igav. AJAX mingit erilist võitu ei pakkunud, kuna tahes-tahtmata senine lihtne

<a href="failnimi">tekst</a>

loogika kaduma ja asendus JavaScripti funktsiooniga.

<a href="Javascript:LoendaJaSuuna(failnimi);">tekst</a>

Esimese hooga sattusin natuke segadusse tõigast, et pole ühte cross-browser objektimudelit, mida kasutada, aga siis leidsin priivaralise projekti nimega Sarissa, mis lehitsejatuvastuse arendaja eest ära peidab.

Mul on nüüd ka Web2.0 sait...... :p

One Response to “AJAX”

  1. Anonymous Says:

    Hmm.. no selleks et oleks näha AJAX eeliseid, võiks see couter seal kerida ilma et tervele lehele peaks reload tegema

Leave a Reply


.pri.ee priiks!