Naised

Krt, nii saabub mu keskeakriis veel varem.

Naised lahkuvad IT-sektorist

PM Online

Pean vist vaikselt hakkama Auto24.ee-st Porsche kabrioletti vaatama. Viagrat pakkuvaid kirju on mul nagunii postkast täis.

Tegelikult on see mõistetav. Peale PC kodustamist ja eriti peale veebirevolutsiooni oli "veebi tegemine" ja "progemine" moevärk, seega õppisid IT-d ka paljud neidised, kes olid eelkõige huvitatud moekast erialast, mitte tehnilise kontoriroti pingelisest elust. Ülikoolide IT-erialade langenud sisseastumiskonkursid näitavad, et IT moekus üha langeb. Ega's midagi, alati on olemas rahvusvaheline ärijuhtimine ja suhtekorraldus*.

Üks endine kolleeg (naisterahvas) põhjendas õpitud eriala ja programmeerijakarjääri mahajätmist fraasiga "see oli nii tehniline".

*Selle mõõduka irooniaga ei taha ma mitte öelda, et need kuidagi halvad eluvaldkonnad oleksid. Plus - võrreldes IT-ga tuleb neis tegevustes hea välimus rohkem kasuks.

10 Responses to “Naised”

  1. Kati Says:

    kunagi ammu oli olemas selline nali, et naisfiloloog ei ole filoloog ja meesfiloloog ei ole mees, mingi 4-5 aastat tagasi kuulsin seda teises interpretatsioonis... mõte oli see, et kui sa oled IT inimene siis naine sa kohe kindlasti olla ei saa.... ju nad siis said sellest praegu aru :)

    paluks võtta mu kommentari naljana :D

  2. aivar Says:

    popp arvamus vähemalt mõni aeg tagasi oli et it-poisid on siuksed pika patsiga kampsikud - tee siis vahet mihuke neist tegelt naissoost on :D õnneks tänapäeval vähemalt tarkvaraarenduses see stereotüüp niiväga enam ei kehti - mehed on mehed ja noh - ülejäänud on midagi muud ;) (see komm on kah läbi huumoriprisma.)

  3. I:v Says:

    Võibolla on ka iva selles:

    "Samas on ka neist (naistest - Eva) ainult vähem kui pooled juhtival ametikohal. See tähendab ühtlasi, et IT valdkonnas teevad vaid vähesed naised karjääri."

    ... need ajad on möödas kus inimene oli rahul samal ametipostil samade töökohustuste juures terve elu töötama...

  4. Pärtel Says:

    Veel jäi e:r jutust mulle mulje, et it = progemine.. nii see ju tegelikult ei ole.

  5. Jaan Says:

    Panin ka paar mõtet kirja, mis seda postitust ja kommentaare lugedes tekkisid.

    http://arjasepp.blogspot.com/2007/01/itst-eero-postituse-mjul.html

  6. Kati Says:

    kusjuures, Eero, ma sain teada et üks mu tuttav, kes õpib ekas on sinuga ttüs informatikat kunagi õppinud, kas nimi Ann tuleb tuttav ette? küsin seda siin ainult sellepärast, et see sobib natuke teemaga(enda arust) :D

  7. Administrator Says:

    Yup, ma vist addisin selle tuttava orkutis täna. :p

  8. Kati Says:

    mind lihtsalt üllatas tema erialavahetus :D

  9. Milk Shake Queen Says:

    oujee ma mäletan anni kyll, tegime koos fyssi ja matat :D

  10. Kris Says:

    Ann oli see, kes terve diskreetse matemaatika tunni hr. Kruusi erinevates variatsioonides paberile maalis..

Leave a Reply


.pri.ee priiks!