Tuunikala võib otsa saada

Ma olen mõnda aega jälginud, kuidas meditsiinipäevaleht a.k.a PM Online suvalisest teemast põneva pealkirjaga uudise teeb. Nimelt tuleb uudise pealkirja panna mingi vastuoluline väide, mida sõnaga "võib" pehmendatakse. Kuna pealkirjas on juba "võib", siis justkui ei saa keegi ajakirjanikku valetamises süüdistada, kui artiklist selgub, et väga tõenäoselt ikka "ei või".

Mõned näited:

  • Internetis käimine võib esile kutsuda «hiireviha»
  • Viagra võib päästa imikute elu
  • Linnugripp võib põhjustada majandusseisaku
  • Apophis võib, kuid ei pruugi Maad hävitada

Rohkem sellise pealkirjakonstruktsiooniga uudiseid google-ist.

Ameerika telekanalid on teinud hoopis parema avastuse - kui panna lause lõppu küsimärk, siis võib öelda, mida iganes... Nii võib vabalt kirjutada: "Is the liberal media helping to fuel terror?" Ja kui liberaalne meedia protesteerib, siis öelda: "But we were just asking....."

SL Õhtulehe tasemeni on veel natuke minna. Mäletan kunagist õhtuka esikaant verises kirjas pealkirjaga: "Appi! Mu kassil on AIDS." Artiklist selgus, et tegelikult oli kass OK, aga mõnikord esineb öökullidel immuunpuudulikkust.

Viidet kassi-aidsi artiklile kahjuks ei leidnud.

2 Responses to “Tuunikala võib otsa saada”

  1. Kaimar Says:

    Ma olen küll alles viienda hooaja juures, kuid praeguseks teadaoleva informatsiooni kohaselt Apophis enam Maale ohtu ei kujuta :)

  2. БECEДЫ O » Blog Archive » White is the new black Says:

    [...] БECEДЫ O Humanitaar praeb IT kastmes. « Tuunikala võib otsa saada [...]

Leave a Reply


.pri.ee priiks!