Sport-sport-sport

Tegin nädalavahetusel enda kohta suures koguses suusasporti. Kilomeetreid kogunes rohkem, kui eelmise kolme aastaga kokku (seega üle kuue). Tähelepanu tahaksin juhtida kahele asjale.

Esiteks sellele, et pulsikellaga sportimine ei tee küll musklit suuremaks, aga annab sportimisele juurde teatava mängulisuse. Peale niisama ringiaegade mõõtmise saad kodus arvuti taga uurida teepikkust (suusatamisel pole see Polari pedomeetriga küll kõige täpsem), tõusu-/langusmeetreid, kiirust, pulssi, taastumist jms. Järgmisel korral sportima minnes oled targem, korrigeerid oma tempot/pulssi, valid raja tõusude/languste järgi jne. Seda kõike saaks tõenäoselt ka ilma pulsimeetrita teha, aga siis poleks see nii "äge".

Osutub, et tühipaljas suuskade, suusatamise ja rajaga kohanemine võimaldas mul tänase esimese ringi sõita üle 3min kiiremini kui eilse esimese ringi ja ligi poolteist min kiiremini kui eilse teise, kiirema ringi. Üritasin tempo hoida rahulikuna ja kella pealt "õiges" pulsivahemikus olemist jälgida.

 • L 1) 18:26
 • L 2) 16:50
 • P 1) 15:22
 • P 2) 15:22
 • P 3) 17:19
 • Teine asi, mis meelde jääb, on see, kui suure hulga asju peab üks linnainimene oma korrusmajas asuvast pesast metsa alla tassima, et korralikult suusatada saaks.

 • suusad-kepid-saapad
 • autodokumendid
 • autovõtmed
 • koduvõtmed
 • juhiload, natuke raha
 • telefon
 • pulsikell
 • pulsivöö koos saatjaga
 • pedomeeter
 • taskurätt, huulepulk
 • jook
 • Millised on shansid, et iga kord suusatama minnes midagi maha jääb? Päris suured, kas pole?

  One Response to “Sport-sport-sport”

  1. Oliver Says:

   Selle pisikese kola jaoks hangi omale vöökott, kuhu saab ka mugavalt joogipudeli pista. Mul omal mahub samasse kotti lisaks veepudelile, load, võtmed, uksekaart, telefon. Kell ja vöö lähevad juba toas selga. Pabertaskurätikud on alati dressika taskus või mõni pakk autos, kui taskust peaks otsa saama.

  Leave a Reply


  .pri.ee priiks!