Pime narkarist tainapea

Olen 6,5aastat Tallinnas elanud, terve selle aja selle linna erinevates kohtades autot parkinud ja seni pole ühelegi idioodile peale pähe tulnud riisiraketi armatuurlauast '89 aasta ragisevat raadiot välja kiskuda ning seda tehes autot lõhkuda.

Jah, kavalad lätlased tühjendasid suvel auto pagasiruumi, aga asjade sinna jätmine oli meie poolt pisut naiivne.

Ööl vastu tänast (kui auto aknad olid lumised ja maki viletsat seisukorda polnud vblla hästi näha) suutis mingi tainas ikka mõlemad ukselukud katki keerata ja autos tuhnida. Krt, minu arvates käis juhiuks naelaga ka lahti, aga meister-murdvaras seda lahti teha ei suutnud, keeras lihtsalt katki.

Tragikoomiline oli see, et ta ei saanud midagi. Mitte midagi. Oleks võinud saada 16-kroonise lumekaabitsa või hindamatu väärtusega "Mazda" pastaka, aga jättis võtmata. Raadio oli suurest pettumusest armatuurlaua sisse pekstud, kõik vanad parkimispiletid, kommipaberid ja muu saast alles.

Tegelikult - kindalaekasse pole ma vaadanudki - kas sada korda leierdatud kriimuline "The Corrsi" kassett ikka on alles... :o

Raadio hakkas peale armatuurlauast välja kiskumist, õigele kohale tagasi surumist ja katkise paneeli kuidagimoodi külge sättimist uuesti tööle, aga suurepärase AudioToni kassetmagnetoolaga on vist küll lõpp. Nupud enam ei vajutu ja tuled ei põle.

Riisiraketil on tänasest avatud uste päevad.

8 Responses to “Pime narkarist tainapea”

 1. Jaan Says:

  Noh, kesklinna rõõmud. Minu autos ukselukku, sest teine uks oli vastu seina prooviti vähemalt 3 korda, kusjuures viimasel korral olin ma lasknud luku sedasi teha, et selle kruttimisest kasu ei olnud. Ja nad keerasid mul selle luku lihtsalt välja. Ükspäev avastasin, et seal, kus peaks olema võtmeauk, oli lihtsalt üks suur auk. Kogu see luku osa oli välja tiritud ja autosse poldud ikka saadud :) Ühekorra väänati mul tagaluuk ka lahti. Aken löödi ka sisse ükskord. Kokku 5 korda auto kallal vägivalda kasutatud, aga kasu pättidele ei midagi, kas nad siis juba esimesel korral aru ei saanud, et pole mõtet punnitada... Ma millegipärast arvan, et need on umbes sama kontingent, kes seal kolistab. Nagu ma ütlesin, kesklinna rõõmud :)

 2. Pärtel Says:

  Ka mina tean, mida sa tunned. Minu eelmisesse limusiini tungiti korduvalt sisse.. sain sellest hommikul kohe siis aru, kui audi uks irvakil ol, sest kurikaelad ei julgenud vist lahkudes ust pauguga kinni lüüa :) Igatahes lõbus oli see, kui mu pagassi luugil oli seestpoolt see hoob lahti tulnud, mis lukule vajutades oleks pidanud ta lahti tegema. Kuna sindrinahad seda ei teadnud, siis olid nad tõenäoliselt täiesti endast väljas, sest lukuauku oli mingi eriti suur kruvikas ära murtud.. ma imestan, et nad pagassi konservi avajaga pealt poolt lahti ei teinud.

  Ühesõnaga olgugi, et autost midagi võtta polnud, oli alguses ikkagi vastik tunne, kui keegi öösel jälle su limusiini oli sisse murdnud :S (hiljem ei pööranud sellele enam väga tähelepanu)

 3. Madis Says:

  Minu autoostmise-meeter langes praegu paar ühikut. Saarel on mõnikord auto uksed lahti ununenud, vähe sellest, võtigi ette jäänud :$

  Kuna siin keskturu naabruses niigi parkimiskohti pole ja õue parkimisel tuleb lisaks arvestada ka mõningase amortisatsiooniga, käin jala edasi.

 4. Administrator Says:

  see 'hindamatu' mazda pastakas on see, mille ma kunagi hankisin?

 5. Administrator Says:

  Yup.

 6. kati Says:

  kui administrator räägib iseendaga, siis see on juba natuke spooky :)

 7. Administrator Says:

  i'm the god.

 8. kati Says:

  milline teist, nimelt? :)

Leave a Reply


.pri.ee priiks!