M-pilet!

Sain ühistranspordiga seoses positiivse üllatuse. Kasutan ühistransporti üsna harva (jaa-jaa, shame on me) ja ei kanna enamasti sularaha kaasas. Täna pidin eksprompt keset päeva trammiga lühikese otsa sõitma. Ühtegi piletit mul vanast ajast rahakoti vahele jäänud ei olnud, sularaha ka mitte ja lähim ATM asus kaugel.

Muidugi oleks võinud ka jänest sõita, aga läbi udu meenus, et olemas on mingi mobiilipilet. Kuidas m-piletit osta ja kas selle jaoks on vaja teleoperaatoriga mingit eraldi diili, ei tulnud ette. Voila – info oli peatuses olemas ja piletiost sai hetkega tehtud.

Kuigi mõned kroonid kallim kui tavapilet, meeldib mulle tänase m-pileti realisatsiooni juures, et:

  • peatustes on piletite hinnakiri ja info mobiilipileti ostmise tehnilise poole kohta;
  • mobiilioperaator ei võta teenuse eest kuutasu, ei nõua teenuse eraldi aktiveerimist jms eeldusi, mis rikusid kasutuse eksprompt-olukorras.

Paadunud gädzetofoob või mitte, aga oskan nüüd nii mobiiliga parkida kui bussipiletit osta!

Leave a Reply


.pri.ee priiks!