Tere-tere, "starman"

Närin taas tähti. Sain AS Starmanilt kirja, kus soovitati mul liituda nende "kolmikpaketiga". Kiri kvalifitseerub tavaliseks müügispämmiks, aga ootaksin suurelt teleteenuste ettevõttelt paremat kirjaoskust.

Toon siia AS Starmanilt saadud kirja, millele olen punases kirjas lisanud oma kommentaarid süntaksivigade kohta.

Ma pole oma kirjaoskuses välksuhtlusprogrammidest tingitud taandarengu tõttu väga kindel, seega - filoloogid (Kati?) ja muidu keele-hundid, palun parandage, kui ma millegagi mööda olen pannud.

Tere. [Punkti siia panemise üle võib vaielda.]

[AS] Starman pakub hetkel väga soodsalt meie [Kelle siis veel?] kolmikpakette. Saate kõik kolm teenust ( täispaketti [Eem, milleks selline kääne?] kaabel tv kanaleid, internetti [Veelkord – miks kasutada just seda käänet?] ja lauatelefoni) [Suure algustähega! Kui see pole kaubamärk, vaid ettevõtte nimi, siis võiks ka AS ees olla] starmani poolt ja saate ka arved ühest kohast. Telefoni nr. [Poleks vaja lühendada.] jääb teil samaks[,] mis praegu (juhul[,] kui kasutate ikka lauatelefoni)[,] ja kõneminuti hind on ööpäevaringselt 25 senti, [Siit võiks alata uus lause.] [Ettevõtte nimi suure algustähega] starmani numbrile on helistamine tasuta [Mida tähendab Starmani numbrile - kas ettevõtte infotelefonile, Starmani võrku kuuluvale telefoninumbrile või midagi kolmandat?].

Interneti kiirused: KODU kolmikpakett MINI kolmikpakett MIKRO kolmikpakett Internet 4 Mbit/sek 1 Mbit/sek 200 kbit/sek Kuutasu 399,- 299,- 199,-

KAMPAANIA: kõik kolmikpaketid 2008[.] aasta mai lõpuni 199.-[.]

Kõik kolmikpaketiga liitujad osalevad 12. novembrist kuni 16. detsembrini iga päev ühe Samsungi 32" LCD[-]teleri loosimisel[.]

Saadan ka paar pdf-faili pakkumisega[.]

[Mingisuguste soovidega] AS Starman 1770

Nüüd on mul postkastis veel 58 parandamist vajavat e-maili, kus "Viagra", "Cialis" ja "fake Rolex watches"on valesti kirjutatud.

4 Responses to “Tere-tere, "starman"”

  1. Kati Says:

    hehe, ma arvan, et olen sinuga üldiselt nõus, hetkel vähemalt :)

    pärast "tere" ei pea vist isegi "," panema, kui ma ei eksi aga see lause mis lõpeb 199.-'ga... seal punkti panemine ei ole vist vajalik... see vähemalt näeb kuidagi liiga kohmakas välja... või mis?

  2. aabram Says:

    Samas kui nüüd vastu närida, siis mina ei poolda laialt levinud asjatut AS-itamist ja OÜ-tamist. See ei anna mitte juurde mingisugustki olulist tevaet ja firma omandivormi saan ma vajadusel mujaltki kontrollida. See on minu jaoks sama kategooria asi kui kirjutada välja 199,00 krooni. Põhimõtteliselt ju täpne ja täielik, aga ilmselge liiasus.

    Muide, "2008 aasta" on ilmselt mõeldud järgarvuna, seega võiks aastaarvule punkti sappa panna :)

  3. aabram Says:

    Ahjaa, ja muidugi "LCD-teler", mitte "LCD teler", sest viidatakse teleritüübile, mitte tuntud tootjafirma LCD valmistatud telerile. Samamoodi "kaabel-TV", mitte "kaabel TV", sest see on tüübimääratlus. Ohjah.

  4. E:r Says:

    Oioi, vead kategooriast "venna raamat" versus "pildiraamat" ja mina ei märganudki.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!