Tervitused hooaja puhul, rõõmsaid puhkuseid

Teen kõigile pööripäeva-, jõulu- või uusaastakaardi saatjatele ettepaneku hakata "Happy holidays!!!!" ja "Season greetings!!!!" laadse jama asemel (e-)kaartidesse kirjutama "Head talvist pööripäeva!!!!".. või siis otse julgelt välja "Häid jõule!!!!" ... või siis "Head aastavahetust!!!!".

Miks peaks keegi teisi sügistalvise hooaja (aasta pimedaima ja viletsaima ilmaga hooaja) või paaripäevase pummeldamisele kuluva puhkuse puhul tervitama?

"Seasons greetings" sobib IMO pigem kevadesse ja "Happy holidays" (suve|lapse|vanadus)puhkusele minejatele.

One Response to “Tervitused hooaja puhul, rõõmsaid puhkuseid”

  1. Jaan Says:

    Mina ei ole ka siiani aru saanud sellest poliitkorrektsuse kräpist. Kui ei meeldi, siis ära loe/vaata/pane tähele. Džiis, maailmas on palju muud ka kui see, et oi, mind riivab see, et sa jõule pead või midagi. Mind vapsee ei koti, mida teevad juudid, mida teevad rätipead või mida teevad neegrid. Ütlen ausalt, sügavalt pohlad, mis teised teevad või kuidas nad seda teevad või veel parem, millal nad seda teevad.

    Lisaks väidan seda, et "Häid pühi" on selline neutraalne eesti keeles ja üldjuhul kasutatakse jõulude ajal, sest muul ajal eestis väga kaarte pole saadetud või ma eksin? Aga jah, õigel teel oled, poliitkorrektsus ahju, elagu sõnavabadus :D

Leave a Reply


.pri.ee priiks!