Fotoka mälukaart vs PC Inspector File Recovery

Minu kujutelm, et digifotoka mälukaardilt kustutatud pildid saavad mõne aja pärast uute fotode poolt üle kirjutatud ja kaovad igaveseks, purunes tänaõhtuse eksperimendi käigus. Võtsin levinud ja tasuta pakutava failide taastamise tarkvara nimega "PC Inspector File Recovery", pistsin oma fotoka mälukaardi süleris olevasse lugejasse ja üritasin sellelt taastada ühte fotot, mille tegemist Maris mäletas, aga mis tema sünnipäeva lõpuks oli fotokast haihtunud.

Otsitavat ühte fotot pole ma (nagu kiuste) veel leidnud, küll aga olen leidnud 316 erinevatel ajahetkedel (alates fotoka ja mälukaardi ostmisest pool aastat tagasi kuni viimase pildistamiseni) klõpsitud fotot, mis on fotokast täpselt sama erinevatel ajahetkedel kustutatud. Osad leitud fotodest on täiesti terved, osadest on säilinud ainult mõned tükid.

Loo moraaliks on see, et mälukaardil võib igasuguste sinna talletatud fotode info säilida üllatavalt kaua peale failide kustutamist ja enda arvates mitmekordset ülekirjutamist. Lisaks võib suvaline mälukaardilugeja ja tasuta veebist tõmmatava tarkvaratükiga klemm selle info kaardilt kätte saada.

Recovered image

Sellise pildi leidsin näiteks.

3 Responses to “Fotoka mälukaart vs PC Inspector File Recovery”

  1. Milk Shake Queen Says:

    world of paranoias(H) ootan põnevusega SEDA pilti

  2. busse Says:

    ma pole küll pidanud ülekirjutatud pilti taga ajama, kuid ajad tagasi sai lihtsalt teada, mis tunne on, kui mälukaart annab saba. ka siis sai veidike vaeva nähtud, et taastada pilte ja önnestus :)

  3. Jaan Says:

    Seega, et midagi enam välja ei loeks, tuleb mälukaart pulbristada? :)

Leave a Reply


.pri.ee priiks!