"Sõbranna"

K: Kes/mis on Tallinna söögikohtades kliendi suurimaks nuhtluseks? V: "Sõbranna".

Elaboreerin - "Sõbranna" on neidis, kes tunneb enamikke klienditeenindajaid. Võib-olla on ta nende koolikaaslane, võib-olla endine kolleeg. "Sõbranna" saabumisel lakkab teenindus restoranis, kõrtsis sootuks. Tühjad nõud vedelevad laudadel, köögist tulnud praed jahtuvad baariletil, õlu lahtub. "Sõbranna" ümber sebib 4-5 klienditeenindajat. Üks valab mahla, teine toob makarone, kolmas teeb kohvi, neljas sätib tooli, viies pühib lauda.

Kui kliendid ebaviisakuseni mineva intentsiivusega kätt lehvitavad, õnnestub aeg-ajalt mõni klienditeenindaja "Sõbrannat" ümbritsevast parvest eemale meelitada. Sageli on tal nii vähe aega, et praetaldrikud kolksuvad vastu lauda, jooki läigatab natuke maha, arvele läheb mõni asi rohkem või vähem.

"Sõbrannast" suurusjärgu väiksem häiretegur on "Peika", kuna tema suudab halvata vaid ühe klienditeenindaja töö ja reeglina pole talle vaja ka makarone serveerida, piisab joogist.

Turvateenistuses on "Sõbranna" ekvivalendiks "Omad Poisid". Kui need külla tulevad, ei koti piiksuv turvavärav enam kedagi. Seistakse kusagil nurgas, kiletkotid käes ja võrreldakse oma mobiiltelefone või demonstreeritakse uusi helinaid.

One Response to “"Sõbranna"”

  1. Milk Shake Queen Says:

    kohustuslikud teemad on vaja ju läbi võtta

Leave a Reply


.pri.ee priiks!