Kronoloogia

Nonii, tibukesed .. uus aasta, uus semester, Inglismaa elu viimane vaatus on alanud.

Eelmise semestri lõpp oli rutiinne ja üsna hektiline- siinsete assignmentite lõpetamine, TTÜ viimase aine viimased ponnistused, muud aegakonsuumivad tegevused. Eestisse minek tuli kuidagi järsult ja rabedalt. Öö otsa üleval – buss, lennujaam, lennuk, teine lennujaam. Igal pool tolmused ja mahavisatud nätsudega kaetud kohalikud 'mistrad', kortsus riiete ja vormist kehadega inimesd. Kõige enam sarnanevad sellised öised reisimised Tornimäe kultuurimaja kunagistele etendustele, mida mul poolenisti kulisside tagant vaadata õnnestus. Nimelt üldise tolmususe ja väsimustunde pärast. Esimene mulje Eestist oli masendav – lörts ja pori, külm ja inimesed kuidagi resigneerunumad ja introvertsemad kui siin. Auto tegi koledat häält ja mulle ei jätkunud enam oma privaatset residentsi. Vanaema juurde õdususse jõudes sulas paha tunne paremaks, koju Saaremaale sõitnuna uksest sisse astudes hakkas juba suisa hea.

11 päeva kulgesid suhteliselt aeglases tempos – olin jusktui millegi tulematu ootuses ja seega ei võtnud ise midagi suurt ette. Suhteliselt palju quality time'i M-ga, rahulik ja tugeva toitumisega jõul kodus, paar keskmise astme lähikontakti tipikatega.

31. hommik ja pool päeva läks ennemainitud Tornimäe kultuurimaja tolmuses tundes.. õhtu algus Londonis oli aeglane, edasine käik äärmiselt tore (tänu ajavahele saime 2 aastavahetust, lisaks leidsime Londoni pealt 2 gruppi eestlasi), öö pisut väsitav ja samuti kergete tagasilöökidega (loodetavasti ei traumeerunud keegi meist liialt). Lõppkokkuvõttes igati pandav aastavahetus. Uue aasta esimesed 7 tundi olid küll une tõttu pisut piinarikkad.

Jaanuari esimesed kaks päeava möödusid äärmiselt vastupidiselt kodus veedetud ajale, kus põhimõtteliselt 24/7 ümbritsesid mind inimesed. Kerge vaimne ja füüsiline laiskus, raamat, The Sunday Times, n filmi, tee-kohvi-jogurt-porgandid-hanemaksapasteet, üksindus.

Järgmised paar päeva enne tänast vaimset ärkamist möödusid kohalikus Kristinkas (The Arndale Shopping Centre) riideid osteldes. Bladi hell, jaanuari aledel võib britannias rõivaid äärmiselt pandavate hindadega kohata. Riided ise pole enamasti suuremad asjad, ent kui põhjalikult otsida, leiab.

Möödunud kahe ja poole nädala kulutusi üle vaadates võtab silme eest kirjuks, ent kõik on siiski kontrolli all – napilt, ent kindlalt (valetan, in reality I lost track weeks ago).
Täna – teotahe, ärkamine .. üle pika aja lausa suhtleks inimestega. Tegin finantside kokkuvõtteid, koristasin, küpsetasin, nüüd sisuteenus blogile – kõik saanud tõuke sellest kergest virgumisest ja teadmisest, et kui ma nende baastegevustega täna maha ei saa, siis ei alusta ma ka homme siinsete viimaste assignmentidega ja selline olukord põhjustaks hiljem raudselt mõttetut stressi ja öötööd.

Okei, eelolev on laiduväärt kronoloogia blogi protagonisti tegemistest .. ega seda vist kellegi teise jaoks peale minu suurt vaja pole. Näitan ka teile kõigest hoolimata, kuna endal on selliseid kokkuvõtteid aeg-ajalt vaja, et teada saada, mida edasi võiks teha.

Hetkel kõlaris taas nostalgia – Jäääär, 'Tolmused riided'.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!