"Minu Argentina" ja "Minu Hispaania"

Lugesin IT-raamatute vahele läbi kaks uut raamatukest sarjast "Minu <sisesta siia riiginimi>":

Mõlemad läksid märkamatult - "Hispaania" lausa ühe õhtuga. Hoolimata kaasnevast naiselikust imagost mulle see sari - kerged tänapäevased reisikirjad - ajaviitelugemisena meeldib. Võib-olla seepärast, et olen ise mõned kuud Eestist väljas õppinud/töötanud ja leian mõnusaid assotsiatsioone.

"Minu Argentina"-s nägin mina rohkem huumorit ja olustikukirjeldust. Autor oli kõrvaltvaataja.. ja jäi "süsteemi" jaoks võõrkehaks kuni lõpuni, tõmmates sageli paralleele "Eesti eluga". "Minu Hispaania" oli intiimsem - autor valis Hispaania "süsteemi" sisseelamise (mis tähendas pisukest sarnasust "Minu Ameerikaga").

Kuidas edasi? Ma ei tea, kas ma järgmist päris samasse teemasse (naiskirjanik, elu välismaal) ette võtma tormaksin (hoolimata sellest, kui populaarseks/heaks seda peetaks) - seega viskan õhku intrigeeriva küsimuse - kas sarja võiks ilmuda ka meeskirjanik või raamat "Minu Eesti" - võõralt maalt tulnu(te) nägemus Eestist?

Muuseas, kiitus Petrone Prindile, mille e-poega on (erinevalt näiteks Kriso.ee poest) kiire ja valutu asju ajada.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!