Äripäeva rämpspostikampaania

IT-kunnid Peeter Marvet ja Jaanus Kase kirjutavad, et Äripäev saatis laiali kummalist rämpsposti, kus reklaamib väikeses kirjas oma koolitusi ja palub rämpspostist JUBA loobunud kasutajal e-posti ja telefoninumbri avaldamise läbi uuesti spammist loobuda (loogiline, kas pole).

Minu arvates võiks seda eeltäitmata ebaergonoomilist "rämpspostist loobumise" vormi kasutada järgmiselt:

 1. Sisestada lahtritesse "Eesnimi: " ja "Perekonnanimi:" lahtrisse enda ees- ja perekonnanimi
 2. Sisestada lahtrisse "E-post" mingi juhuslik e-posti aadress, noh, näiteks "m.mandel@aripaev.ee" või "info@aripaev.ee". Lahtri juures pole ju selgesõnaliselt sunnitud kirjutama tingimata enda e-posti aadressi.
 3. Sisestada lahtrisse "Telefon:" mõni suvaline telefoninumber, näiteks Äripäeva infotelefoni oma.
 4. Vajutada "Saada"

Võib loomulikult juhtuda, et Äripäev arvab selle peale, et kasutaja enda e-maili aadress on spammile taas avatud (arvestades nende arusaamist "rämpstpostist loobumisest" ei saa milleski kindel olla), nii et kasutage ettevaatlikult.

Olen selle teema osas natuke verine, kuna eile oli keegi meie tigupostkasti toppinud 5 (viis, five, пять) oksepostikirja.

3 Responses to “Äripäeva rämpspostikampaania”

 1. Milk Shake Queen Says:

  tykk aega mõtlesi wtf? antud kirja peale pikemat aega olen ka ÄP -st kirju saanud ning ühel hetkel märkisin ÄP kirjad spämmiks ning peale seda lähevadki ÄP kirjad prygikasti.

 2. Gunnar Says:

  Minagi suunasin kogu ÄP kama omal prügikasti, sest kodanikel on kahe kõrva vahel üks kurruline lihas pisut puudulik vist - kuidagi ei suudetud reageerida sellele, et koristagu mu aadressid oma loenditest ära. Hetkel kaalun seda, et minu valduses olevatel domeenidel toppida ÄP osas serveri tasemel rämpsufiltrid peale, et too prügitulv inimesteni üldse ei jõuaks.

 3. A Says:

  http://10minutemail.com

Leave a Reply


.pri.ee priiks!