Film: Hunger (4/5)

Hunger is a powerful and disturbing feature-film debut for the visual artist Steve McQueen. The film takes place almost exclusively within the confines of a high-security prison in Northern Ireland, where many members of the Irish Republican Army are interned. The small confines of the prison serve as a microcosm of the wider Troubles in Ireland. The conflict between the British wardens and the Irish inmates escalates steadily, with each indignity and abuse inevitably leading to another.

arvustus Imdb.com-is

"Hunger" sarnanes minu jaoks väga "Into the Wild'iga": Ma ei jaga peategelase arvamust selle kohta, kuidas elu elada, aga lugu ise oli väga hästi jutustatud ja üles filmitud.

Mõned stseenid, näiteks kümnete minutite pikkune staatiliselt kaameralt filmitud iiri aktsendiga vestlus fundamentaalse Bobby Sandsi ja konformse kirikuõpetaja vahel või kujuteldava liblika trajektooris kiikuv kaamera, mis näitab vanglahaigla palatis näljas heitlevat Bobby Sandsi , on väga jõulised.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!