Kõrvetised tervisejooksul

Ilmselt on see juhtunud paljudega.. minnes liiga vara peale söömist jooksma, tekivad kõrvetised. Minuga on ka juhtunud. Tavaliselt on need kõrvetised umbes kusagil "kerge ebamugavuse" piiril.

Viimasel paaril kuul on mind mitmel kergel tervisejooksul tabanud väga koledad kõrvetised, mille tõttu isegi paar tundi peale jooksu lõpetamist veel rinnus-neelus imelik tunne on. Seda isegi siis, kui ma enda arvates mitte midagi ~kaks tundi enne jooksu söönud pole. Mõnel teisel jooksukorral pole see-eest peaaegu midagi viga ja saan probleemideta oma ringid tehtud.

Kuna tänasel trenniringil muutus olukord peaaegu väljakannatamatuks (jää või seisma!), siis uurisin-puurisin ja arvan, et leidsin kõrvetise-trennide ühise nimetaja - kohvi joomise. S.t. tass kohvi tund aega enne trenni, ilma midagi muud söömata toob trennimisel kaasa tavalisest palju ebameeldivamad kõrvetised.

Katsetan seda edaspidi - ei joo nimme kohvi vähemalt pool päeva enne trennimist ja jälgin, kas midagi tänasega sarnast veel juhtub.

Internetist leidsin soovitused:

You may be trying to exercise too soon after eating. Here are some tips: Avoid the food that triggers heartburn. Examples of this are chocolates, spicy foods, citrus fruits and juices, mustard, tomatoes and tomato based products, fatty foods, fried foods, and highly seasoned dishes. Try to refer to medical specialists to know the complete list of foods to avoid Acid Reflux. Also, for foods that you may take which contains little danger of causing heartburn.

• Get rid of drinks that have caffeine, like tea, coffee, and soda. Too much of these will cause the LES to relax and let the acid to return into the esophagus.

• Stay away from alcohol beverages. This, like caffeine tends to relax the LES thus, creating the same effect—triggering heartburn.

• Avoid eating large meals. It is suggested that taking numerous small meals throughout the day will be better.

• Avoid rush in eating your meals. Chewing food thoroughly will really help in avoidance of heartburn, so better take your time in eating.

• Rest for at least three hours after having your last meal before taking your sleep.

Yahoo Answers

Kas kellegagi on midagi sellist juhtunud või oskate lihtsalt kommenteerida?

Uuendus 2009-02-04: Hoidsin eile kohvitamist tagasi ja võtsin "õhtuoodet" ka pisut varem kui tavaliselt, jooksin 7.5km nagu noor põder ja väga minimaalsed kõrvetised. Ilmselt siis ikkagi kombinatsioon kohvist-toitumisest.

6 Responses to “Kõrvetised tervisejooksul”

  1. Oliver Says:

    Kõrvetistega just kogemust pole, aga tähelepanek seoses sörgi ja kohvijoomisega on see, et paar tundi enne trenni kohvi juures oleks trenni ajal justkui sama pingutuse juures pulss mõned löögid kõrgem kui tavapäraselt.

  2. Pärtel Says:

    Minul on küll vahel olnud, aga minu meeelst aitab lihtsalt see, kui enne jooksmist kõhtu liiga täis ei söö.

  3. tinistaja Says:

    Sa liialdad kohviga -fakt

  4. Jaan Says:

    Leian, et selle vastu aitab jooksmise asendamine rattasõiduga. Rattasõidul saab suisa rahulikult süüa ja mitte midagi hullu ei juhtu :)

  5. E:r Says:

    Rattasõidu viga minu jaoks on see, et kõige kriitilisem piirkond - kõhulihas (või, noh, mis lihas seal ikka on) - ei saa koormust.

  6. Jaan Says:

    Kas see kõhulihas nüüd nii oluline ongi, pigem treeniks ikka südame pärast või midagi, et see põhiline elumootor käiks ilma turtsumata, aga noh esteetilises mõttes on ka kõhulihase trenn oluline :) Kõhulihas, teatud vormis on see tuntud ka kui saku lihas ;)

Leave a Reply


.pri.ee priiks!