NO99 - Perikles

Apollonius of Tyre is the subject of an ancient short novella, popular during medieval times. Existing in numerous forms in many languages, the text is thought to be translated from an ancient Greek manuscript, now lost.

Apollonius of Tyre

Nii kirjutab Wikipedia aegade tagusest loost Tüürose aadliku Apolloniusega peaosas. Shakespeare'i näidendis "Perikles, Tüürose prints" (mis arvatakse olevat osaliselt kellegi teise kirjutatud) on kangelase nimi muutunud, aga lugu ise veereb mööda sarnast joont.

/../ the eponymous hero is hunted and persecuted after he reveals a king's incestuous relationship with his daughter. After many travels and adventures, in which Apollonius loses both his wife and his daughter and thinks them both dead, he is eventually reunited with his family through unlikely circumstances or intercession by gods. The major themes are the punishment of inappropriate lust—the incestuous king invariably comes to a bad end—and the ultimate rewards of love and fidelity.

Wikipedia

Peeter Volkonski ja Hannes Villemson on näidendi eesti keelde tõlkinud ja seal ütleb peategelane enda kohta..

Ma olen Perikles, Tüürose aadlik,
kes õppind kunste ja ka relva kandma.

"Perikles, Tüürose prints"

NO99 tõlgenduses esitati see iidne muinasjutt kolme stiili ristumiskohas. Kui NO99 oleks MTV, siis tuleks etenduse alguses ekraanile kiri: "Eesti Draamateater" featuring "Armastus kolme apelsini vastu" featuring "Bollywood".

Muusika, tants.. lool oli hoog kogu aeg sees. Üks leidlik stseen vaheldus teisega (Periklese laevahukk, MichiYo kiirmakaronide transport nälgivasse Tarsosesse või kentauriks kehastatud Pentapolise kuningas rütmilise muusika taustal).

Osutub, et lavastas Tiit Ojasoo, kostüümid ja lavakujunduse tegi Ene-Liis Semper, koreograafia disainimisel lõi kaasa Jüri Nael, muusikalise tausta osas Chalice, laval on hulk väga häid NO99 näitlejaid + Lenna Kuurmaa.. pole imestada, et kokkuvõttes väga hea teatrikogemus.

Vaata ka vaba-raamatukokku: Pericles by William Shakespeare (Project Gutenberg).

Leave a Reply


.pri.ee priiks!