Nokia Sports Tracker

Seoses uue telefoni võimaluste uurimisega avastasin enda jaoks laheda rakenduse ja e-teenuse - Nokia Sports Trackeri. Nimelt saab Nokia nutitelefonidele laadida tarkvara, mis aitab treeningute üle arvet pidada - näitab telefonis trenni ajal aega, asukohta, kiirust, läbitud vahemaad jne. Minu telefonil juhtub küljes olema ka GPS ja kiirendusmõõtur (kasutatakse sammulugejana), vanematele mudelitele saab ehk bluetooth GPS mooduli külge pookida.

Tarkvara oskab info (aeg, läbitud rada, kiirus, kõrgus, sammude arv, pulss, arvestuslikud kulunud kilokalorid, vblla midagi veel) salvestatada, veebi üles laadida ja nii saab sportlikke saavutusi veebiportaalis "pikendamiseks" kasutada. "Kellade ja vilede" sektsioonis on veel võimalus sportimisel pilti/videot teha, tehtud meedia asukohainfoga varustada ja Sports Trackeri veebiportaali salvestada ning isegi näha, millist muusikat trenni ajal kuulasid.

Lugesin täna, et olemas on ka Polari toodetud pulsivöö, mis üle bluetoothi andmeid telefoni oskab saata, aga nagu AS Mefo-st mulle täna öeldi, müüakse seda hetkel ainult koos mingi Nokia sporditelefoniga... õelad suurkorporatsioonid, ma ütlen.

Väga uus asi see Sports Tracker ei ole, kuna Oliver Ojamaa kirjutas sellest oma ajaveebis juba 2007. aasta novembris - http://olkas.blogspot.com/2007/11/nokia-sports-tracker-beta.html.

One Response to “Nokia Sports Tracker”

  1. Oliver Says:

    Õelad on nad tõesti. Nokia N79 ja N79 Active ei erista peamiselt muu kui lihtsalt see, et ühele on eelinstalleeritud SportsTracker ning karpi on lisaks pandud pulsivöö ja telefonihoidja käsivarrele. Jooksmise seisukohast olen jäänud truuks siiski Nokia 6220 Classicule. Vist Kergeim GPS'iga telefon millega saab Sportstrackerit kasutada. Sõltuvalt sellest millist riietust kannad, siis reaalsuses see käsivarrel olev telefonihoidja väga mõnus pole. hakkab küünarnuki peale vajuma. Käsi ei tohi sirgu lasta. Samas väga kõvasti ei saa seda hoidjat ümber käe tõmmata. Hakkab pooma. Aga sportstracker on lahe. Kasutan seda pea iganädalaselt. Kui vaid aku telefonil nii kiirelt tühjaks ei saaks.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!