NO81 "Startup"

Käisin möödunud neljapäeva hommikul teatris. Justnimelt neljapäeva hommikul kell 8:15 ja justnimelt teatris. NO99 mängib sel kellaajal Kalamajas, Niine tn 11 etendust "Startup".. kus neli tegelast otsivad poolenisti remonditud majas tellingutega kaunistatud saalis publiku ees järgmist suurt äriideed.

Mõte ise - etendada "järgmise suure läbimurdeidee" otsinguid - on praeguse "innovatsiooniaasta" ja minu eriala/töökoha kontekstis lausa geniaalne.. etenduse kellaaeg ja asukoht on samuti suurepäraselt valitud.

Etenduse lugu ise oli pisut hüplik ja .. toores. Minu jaoks ei seostunud etenduse alguse projekteerimisülesanne ja vahepeal sisse põiganud koolitunnid kuigivõrd peamise - ideede genereerimise, läbimurde otsimisega (OK, Ingvard Kampradi tsitaadid olid kohased). Lõpp saabus samuti kuidagi liiga järsult.. s.t. episood 1 "ajurünnak", episood 2 "eksistentsiaalsed küsimused" ja humoorikas kokkuvõttev lõpustseen jäid kuidagi lahtiühendatuks. Aga võibolla oli asi kellaajas ja ainult ühes tassis kohvis, mille hommikul jõudsin sisse kallata.

Näitlejatest mängis väga hästi Gert Raudsep "CEO" rollis (tõesti väga hästi!) ja päris nauditavalt Jaak Prints ja Bert Raudsep "töötajatena". Naisrolli jäi kuidagi tahaplaanile .. tunnistan ausalt, ma ei saanud 100% aru, kas tegemist oli direktori naise, "töötaja" või kogu naissoo emotsionaalse/empaatilise poole esindajaga seltskonnas. Sarkastilise huumori sissetoojana oli Kristel Leesmend aga päris hea :) .

Hoolimata kergest kriitikast sai vist kogu publik väga hea teatrikogemuse. Ma pole ammu näinud tervet saalitäit inimesi teatrist nii hea tujuga lahkumas. Seega - idee ja uutmise eest tegijatele minu poolt feimi ja respekti.. järgmist sama radikaalset projekti lähen kindlasti huviga vaatama.

Ideed, mille üle etenduses on arutatud, on samuti lugemist väärt. No kellel poleks vaja külmkapi koristusteenust, torustikes elavaid usse, kes söövad juukseid, või koduloomade lõbumaja?

One Response to “NO81 "Startup"”

  1. Mart Says:

    Aitäh tagasiside ja positiivsete mõtete eest.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!