Maailma mudel

Oeh .. tahaksin teile natuke pajatada yhika teemadel. Nimelt elan Lutonis k6ige odavamas yhikasektsioonis, otse kooli main campuse k6rval. V2ljast n2eb maja isegi suhteliselt viisakas, seest pole seda k6pitsetud vist aastaid, koridorid on kitsad, internetti pole ja ei tule (meil endal ka ei lubata panna, olen selle kohta mitut ust kulutanud).

Kitsas koridor:

Tuba (sorry kvaliteedi p2rast):

Meie yhikas on yksiktubade systeemiga ja sisuliselt koridorstiilis. K88k on kuue toa peale. Kuni yleeilseni elasime oma k88gibloki kohta kolmekesi - mina, yks teine eestlane ja yks hiinlane. Eile ja t2na kolisid veel kolm venda juurde - kaks neist on mustad kui 88 (yks Nigeeriast, teise lokatsiooni ei tea) ning yks vend Bangladeshist (v2lja n2eb nagu oleks Indiast).

Inglased lausa fetisheerivad igasuguseid hoiatavaid silte (k88giuks):

Pildi peal n2b parem v2lja kui irl:

M6tlesin omaette, et meie yhika 'flat' on nagu pisut k6ver maailmamudel - kaks valget, kaks musta, hiinakas ja hindu.

Et k6ik ausalt 2ra r22kida, annan igayhe kohta kerge iseloomustuse:

Mina:
Kunagine humanitaar praeb it-kastmes.
Isiklik asi saarel - ylemuse laptop.

Teine eesti kutt:
Tulevane biznism2n .. 99%. Kui midagi on vaja organiseerida, siis asub asja kallale 100% keskendumisega ja l6pptulemusena kaupleb v2lja deali, mis on poole odavam, kolm korda kiirem kui alguses kardetud ja serveeritakse naeratusega. Kohalike naiste pead l2hevad selle mehe peale yha ja aina segi. Ahjaa - 6pib yllataval kombel ka pmst biznisit.
Isiklik asi saarel - kypsetatud oad.

Hiinakas:
Tiba kummaline, tiba omaettehoidev, orientaalse inimese kohta ysna n2gus kutt. IT-mees. Istub enamasti oma toas, vaatab Tom & Jerryt ja Cinderella (cheers, maaris) multikaid. V2idetavalt progeb 3D asju ysna heal tasemel. Omaette nali on see, kuidas kutt syya teeb. Siia tulles polnud ta selles kuigi tugev, seega pani ta alguses kogemata tomatid sygavkylma ja yritas kana peale 5min keetmist juba maitsta. Talle meeldib t6sta k6ik erinevad s88davad produktid toitumisel eraldi taldrikute peale. Meie stiili kohta (panna nii riis kui kana kui kaste kui mais yhe taldriku peale oli v2ga imestunud).
Isiklik asi saarel - chopsticks

Kutt Bangladeshist:
Laiskloom. Mainis, et ei viitsi kypsetada, parem ostab midagi, mis kas mikrokas v6i niisama ahjus soojaks teha. Hetkel p6eb kultuurishokki. Arvas, et briti kliima on ikka kuradima kylm, v2itis, et talvel pidi isegi alla nulli minema. Kui me talle Eestis kohati miinus kolmekymne kanti ulatuvat kylma tutvustasime, arvas, et see oleks talumatu. Nende talv pidi olema selline, nagu sygis UK-s (+13 kraadi).

Kaks musta kutti:
M6lemad suhteliselt intelligentse moega ... kummmagagi pole r22kida veel j6udnud. Kui nende veidrused v2lja selgitan, siis pajatan teilegi.

Ahjaa .. k2isin t2na E-kommertsi tehnoloogiate loengus - 4 valget, 15 orientaalset, 4 musta ja 2 araabia inimest oli. P2ris internatsionaalne v2rk. Tore on see, et meid introduce'itakse ka Nokia Mobile Development Kit'iga aine praktilises pooles. This semester might not be such a waste in the academical sense afterall.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!