Mapp vs beebi

Kontorirotid, kas olete tähele pannud, kuidas inimesed (reeglina projektijuhid, kellel on kogu aeg vaja arvutiga ringi saalida) ühest ruumist teise minnes sülearvutit käes hoiavad? Üks trükib püstijalu viimaseid koodiridu, teisel on arvuti nurkapidi käes nagu poekott.

Kas süleri kandmise viisist võib teha järeldusi kandja olemuse/psüühika kohta?

Mõned meelevaldsed näited:

  • "mapp" - kaas on kinni ja arvuti ise on kaenla all nagu vanakooli mapp (http://bit.ly/2tTdmq). Sobib korras närvisüsteemiga inimesele, kellel parasjagu kiire ei ole.
  • "beebi" - arvuti kaas on lahti ja arvuti ise puhkab käe peal nagu väikelaps. Sobib inimesele, kelle bioloogiline kell on jõudnud faasi, kus oleks sobilik lapsi saada ... või lihtsalt vanema arvuti kasutajale, kelle jaoks iga standby/hibernate/shutdown on talumatult aeglane.
  • "kilekott" - kaas on lahti ja arvuti ripub ekraani ülanurka pidi näppude vahel nagu kilekott. Sobib inimesele, kes on cool.
  • "FPS" - First Person Shooter - arvuti on käes lahti ja kõndimise ajal saab slaididele viimaseid muudatusi teha või näiteks e-kirja saata (http://bit.ly/1qA4HZ). Sobib näiteks projektijuhile või marketroidile.

Mul endal on kasutada üks suhteliselt vana IBM-i süler, nii et eelistan "beebistiili".

4 Responses to “Mapp vs beebi”

  1. Jaan Says:

    Mul täiesti suvaliselt kannan, vahel kui kilekott, vahel kui mapp jmt. Huvitav, mis sellest järeldada? :)

  2. Maaris Says:

    Intresting "research"...nende liigituste kohaselt peaksin kuuluma "beebi" kategooriasse. samas võiks teha ühe uue kategooria "normaalne":

    a)koosolekuruum on piisavalt lähedal b)aku on piisavalt hea, et ei pea hibernatima (hybernatimine võtab aega!!) c)ei ole vaja paaniliselt sladeshow'd ettevalmistada d)arvuti peale saab panna siis telefoni,paberid, pastaka ja hiire

  3. Anonymous Says:

    lisaks võib avada ka cd-romi, et sinna kohvitops sisse panna. juhul kui koosolekulaua taga ruumi ei ole.

  4. Andrus Says:

    Haha, päris huvitav liigitamine. Mõtlesin viimase töönädala peale, ja sai vist esindatud kõike stiile. Diagnoos mulle ja teistele samasugustele: polümorfia.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!