Söödalugeja

Kommentaare Feedreaderi kohta. Olen seda küll üsna lühikest aega katsetanud, et mingit sügavat analüüsi jahuda, ent ongi vblla parem kohe ära lajatada, tulevikus enam ei viitsiks

Plusspunktid

  • Tore lihtne UI, intuitiivselt saad aru, mida tegema pead.
  • Väike, kiire, ei tüüta mingi reklaamijutuga.
  • Näitab lisatud viiteid puuna, võimaldab oma suva järgi sortimist.
  • Näitab viidete ees ikoone, mis kergendab vajaliku allika otsimist.
  • Võimaldab viidete listi eksportida ja importida (ma ei tea küll, kas OPML vorming on selle jaoks mingi standard) – s.t. saan migreeruda teise readeri peale ja teise readeri pealt ilma käsitsi viiteid uuesti lisamata.
Miinuspunktid
  • Bug? Win XP Pro all ei ole minimized olekus system trays ikooni näha ja teistkordselt ei saa ma start menüüst programmi käivitada, kuna lubatud on ainult üks instants. Seega on mul variant, kas programm Task Manageris kinni panna ja start menüüst uuesti avada või oodata, kuni mõnesse feedi ilmub uus item ja mulle tuleb teateaken, mille abil on võimalik peaaken uuesti ette manada.
  • Bug? Uue kirje ilmumisest teatav aken on kõigepealt kuidagi poolenisti peidus, hiirega peale liikumisel hüppab kahtlaselt ja tekitab segadust. Samas on see aken tore, kuna muud moodi ma oma masinas programmi minimized olekust kätte ei saa.
  • Küljepealses kataloogipuus on järjestamine kuidagi kohmakas ja diakriitilised sümbolid näidatakse katkistena
  • Vaikimisi sound uue teate saabumisel on jube törts PC-speakeriga. Kui mul kass või koer oleks, saaks see vist iga törtsu peale ataki.
Niisama vingumisena veel see, et kuvatud feedid võiksid kuidagi esteetilisemad välja näha. Praegune on küll kena minimalistlik, ent natuke stylingut ja ümaraid nurki ei teeks paha.

Kasutan Feedreaderit selleks, et kiiresti käia läbi nimekiri mind huvitavatest blogidest ja uudistesaitidest ja leida pealkirja ja paari esimese rea järgi lugemistväärt artiklid, mida siis päris veebilehitsejas edasi vaadata. Esiteks ei lase pooled uudistesaidid oma artikleid täies mahus lugeda, kuna reklaamiraha on ka vaja teenida ja teiseks on veebibrauseris ilusam kujundus ja esteetilised rõõmud vilkuvatest piltidest, videost jms-st.

One Response to “Söödalugeja”

  1. Jaan Says:

    Sätetes on olemas selline asi, et läheb traysse ja sealt saab topeltklõpsuga lahti. Kinni läheb F10 abil, kui on ära tüüdanud, aga ise kasutan ka seda ja olen esialgu rahul, seda kommentaarigi kirjutan siin lugejas:)

Leave a Reply


.pri.ee priiks!