Suusasõit

Sarnaselt kevadel räägitud hooaja esimesele rattasõidule on ka hooaja esimene suusasõit kahepidine kogemus.

Ühelt poolt piin. Sel aastal ei viitsinud/jõudnud ma vastupidiselt lubatule oma vanu "halbu" (loe: minu jalas on pidamisala 0cm) suuski välja vahetada.. isegi korralikult määrida mitte. Nii läksin täna Nõmme radadele eelmise aasta määrdega (ehk siis pmst libisemismäärdeta, ainult pidamisteibi jäägid suusa all). Hoolimata kulunud pidamisteibist osutus, et pidamist oli metsikult ja kõigest tulenevalt libisemist jälle üldse mitte - laskumistel vaatasin hirmuga selja taha, et keegi üle ei sõidaks. Nõmmele polnud spordikeskuslased veel klassikaradu sisse jõudnud sõita (traktor alles valmistas kunstlumest 1km rada), nii et jukerdasin mööda vabastiili raja serva. Tehnika oli esimesel paaril kilomeetril alla igasugust arvestust.

Teiselt poolt ikkagi rõõm. Pärast kahte-kolme kilomeetrit komberdamist avastasin, et polegi nii paha. Mets oli ilus ja lumine, ilm soe (-4C), teisi suusatajaid mõõdukalt ja enamik sõitis "oma" rajaosal vabastiili. Isegi laskumistest sain ühegi kukkumiseta alla. Tegin plaanitud 10km asemel 8km, kuna aeg surus peale ja otsustasin, et enne järgmist korda (pühapäeval) tuleb tuttuued suusahooldevahendid karbist välja võtta ja suusad korralikult ära määrida.

Huvitav tähelepanek - 2009. aastal saime A-ga ratta selge esimest korda 1 päev enne kevadist pööripäeva (s.t. talvel).. suuskadele 1 päev pärast talvist pööripäeva.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!