Warning: Creating default object from empty value in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 292 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208 Konversationen » Blog Archive » Bertrand Russell "The Conquest of Happiness"

Bertrand Russell "The Conquest of Happiness"

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-includes/functions-formatting.php on line 78

Kas eneseabiraamatuid kirjutavad ainult hingekonsultandid ja teleturu müügimehed?

Osutub, et mitte. Mulle sattus kätte Nobeli kirjandusauhinna laureaadi Bertrand Russelli raamat "The Conquest of Happiness", milles "mõjukaks 20. sajandi filosoofiks" peetud autor lahkab inimese isikliku õnne ja õnnetuse põhjuseid ja pakub oma vaatenurga selle kohta, milline inimene võiks õnnelik olla.

Russell kirjutab filosoofi kohta üllatavalt selgelt ja .. lihtsalt. Mulle meeldis raamatu ratsionaalne ülesehitus (eessõna, õnnetuse põhjused, õnne põhjused, järelsõna) ja otsekohene, lakooniline stiil. Kuigi raamat anti välja juba aastal 1930, on enamik sisust täiesti aktuaalne ka täna, 80 aastat hiljem. Kas sama saab aastal 2090 öelda ka ... kohta?

Leave a Reply


.pri.ee priiks!