XIV TA OK rogain Jänedal

Eilne XIV TA OK 8-tunni rogain Jänedal oli mu kuues kord sellel üritustesarjal osaleda. Trenni on vähem all olnud vist ainult esimesel, "surmalähedase kogemuse" rogainil 2007. aastal.

Seekord käisime A-ga kahekesi ja minu sportliku seisukorra tõttu leppisime kokku, et "ei tee ühtki jooksusammu, aga see-eest läheme võimalusel otse läbi metsa".

Peaaegu nii läkski - ideaalseks eesmärgiks seadsime ära võtta kaardi põhjapoolsed punktid. Alustasime suhteliselt hästi, A jooksis kahes punktis asimuudi järgi praktiliselt punktile otsa. Teisel-kolmandal tunnil veetsime esialgses asimuutimisest innustatuna liigagi palju aega/jõudu metsas. Selle tõttu nägime vähemalt ühte meist selgelt aeglasemalt liikuvat tiimi vähemalt kaks korda - metsas olime siiski aeglasemad kui nemad teel.

Viienda tunni kandis hakkas mul vedru vaikselt maha käima, aga see-eest saime ilusa orienteerumisvõidu "otse" punktist 24 -> 42 minnes. Päeva teine puhkepaus venis veidi pikaks ja viimased kaks tundi läksid kiirustamise tähe all, et kontrollaja lõpuks finišissse jõuda. Ideaalplaanist jäi natuke puudu - kaks viiest punkti kaardi kirdeosast "jäid metsa".

Tulemuseks 62p, valdava enamiku rajast kõndisime, viimasel tunnil-pooleteisel tegime natuke sörki lisaks. Eile õhtul ja täna on liikumine lihasvalu tõttu päris vaevaline, aga see näitab rohkem sportliku võimekuse viletsat taset kui rogaini raskust.

Plussid:

  • kahene võistkond on selgelt efektiivsem kui kolme- või enamaliikmeline
  • korralik suundorienteerumine teeb meele rõõmsaks

Miinused

  • "trenni tuleb teha"
  • kaardi planeerimiseks oleks pidanud rohkem aega võtma, kuigi lõpuks tuli seekordne plaan hästi välja

Leave a Reply


.pri.ee priiks!