Ühised väärtused jms

Reede-laupäeva veetsin firma seminaril. Pean tunnistama, et firmaüritused (kõigis mul pmst kolmes senises töökohas) tekitavad mu's alati judinaid juba mitu päeva ette Ma pole 'kollektiivses' mõttes eriti seltskondlik inimene ja ma leian, et on mitmeid palju toredamaid viise, kuidas ettevõttesiseseid 'väärtusi' ja 'kommunikatsiooni' arendada peale koos kuhugi võimalikult kaugele sõitmise ja näidendite tegemise.

Mõnikord vallandub firmapidudel või seminaridel ajaga kogutud stress ja vimm, mõnikord tuleb kuulata patriotismist nõretavat juttu või teha mingeid lollusi (a la laulda oodi 'ühistele väärtustele', improviseerida 'näidendeid' vms). Ühesõnaga - väga pingutavad üritused. Eriti ettevaatlikuks tegi mind seekord tõik, et kuulujuttude järgi pidi ühe õhtu 'vabatahtlikes' mängudes selguma meie ettevõtte deviis ja fassaad.

Tegelikkuses osutus kevadseminar meeldivaks erandiks. Ühesõnaga - mitte mõnusaim aeg, ent panin mitu kasulikku asja kõrva taha.

Lõviosa reedest investeerisime kõik koos ettekannete kuulamisele. Ette kanti muuhulgas eelmise aasta tulemustest, huvitavamatest uutest-vanadest projektidest ja tehnilistest lahendustest (J2EE raamistiku lahendusi saaks .NET arenduses kasutada). Reedeõhtune 'ühiste väärtuste' mäng osutus heas mõttes eneseirooniliseks ja nalja sai nii palju, et mul olid mängu lõpuks naermisest rinnus valud. Laupäevased kaks koolitust läksid mõlemad täppi. Kahjuks tuli esinemiskoolitus 2/3 inimestest väsimuse tõttu üsna viletsalt välja.

Mõtteid edaspidiseks:

  • mingid workshopid võiksid olla ka meeskondadel eraldi (kuna on asju, mis teisi meeskondi ei huvita ja koos saaks detailidesse süveneda)
  • arvamusküsitluse tegemine ja analüüs on väga positiivne, aga äkki võiks tulemused enne laiali saata ja teha seminaril ajurünnaku stiilis 'miks me nii arvasime' -> 'kuidas oluorda parandada'
  • korraks võiks ka loodusesse põigata

Väga hull polnudki, küll aga pingutav. Pea terve pühapäev läks taastumiseks.

Et keegi ei süüdistaks mind lahmimises, panen kirja ka IMHO kehtivaid alternatiive viisid ettevõttesisese 'kommunikatsiooni' ja 'väärtuste' arendamiseks:

  • professionaalne meeskonnatreening (a la MAD teambuilding) - inimesed viiakse nende senistest rollidest, projektidest ja keskkonnast välja ja lastakse neil teha hulle asju
  • poolepäevased meeskondade workshopid (kui mingi suurem projekt on algamas või just lõppenud, et ette valmistuda või tulemusi hinnata)
  • suuremate projektide lõppemisel panna sealt saadud kogemus lühidalt kirja ja firmasisesesse wikisse üles

One Response to “Ühised väärtused jms”

  1. tinistaja Says:

    Kui mõni aeg on väljasõidust mööda läinud, siis koorub toimunu tuum selgemini välja.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!