Y2K7

Panin paari päeva eest siia väga põgusalt kirja heietuse oma arvutikasutuse ja "surfamise" harjumuste muutumise teemal. Mõtte jätkuks listin kolm IT-soovi, millele järgnevad 11.5 kuud võiksid lahenduse tuua.

Wishlist:

  • et ma saaksin oma arvuti ilma organisatoorsete ja rahaliste arveldusteta internetti ühendada suhteliselt suvalises kohas - näiteks kodus, kliendi juures ja vanaema juures (ei, Kaur, GPRS/3G täna ei sobi, kuna ma ei taha nii palju maksta.... vt järgmine punkt)
  • et internetist saaks televiisorit vaadata (10min amatöörklipid YouTube-is pole inimvõimete piir)
  • et mu mobiiltelefon ühenduks mu arvutiga (ilma, et ma peaksin ostma "juhtme", mis maksab natuke rohkem kui telefon) ja et ma leiaksin seeläbi motivatsiooni oma (hindamatu väärtusega) SMS kogu arhiveerida, oma kahte erinevat Outlooki kalendrit sünkroonis hoida ja miks mitte taasleida 10 tuttavat, kes praeguses ebaülevaatlikus kontaktide hulgas lihtsalt "kadunud" on.

Esimese punkti lahendaks see, kui Elion alandaks mobiili-interneti hindasid nii umbes 1000x (50EEK/MB -> 5senti/MB) või WiMax hakkaks päriselt tööle. Loomulikult on ka FON, aga ma millegipärast arvan, et sellega on sama palju jampsimist kui mõne tasulise WiFi ala, "default" või "linksys" nimelise WiFi võrgu või võrgujuhtme leidmisega.

Teise punkti kallal on mingid inimesed juba tööd alustanud. Loodan, et nende ettevõtmisest saab asja.

Kolmanda punkti taga on mu isiklik laiskus ja vidinapelgus (teaduslik termin "gadgetophobia"). Ma ei kavatse osta oma alla 2000EEK maksnud ja üle 2 aastat vana telefoni arvutiga sünkroniseerimiseks 690EEK maksvat juhet. Rõõmsat isesüttimist sellise loogika välja mõelnud marketingiosakonnale. Väljapääsuks on uue telefoni hankimine. Näis.

One Response to “Y2K7”

  1. БECEДЫ O » Blog Archive » Joost Says:

    [...] Mõni aeg tagasi rääkisin, et oleks aeg Internetist ka telesaateid vaatama hakata. Tehniline baas on arvuti näol pea kõigil olemas ja head saated on demand on samm praegusest telest edasi. Umbes sel ajal panin ennast kirja Skype’i asutajate uue projekti nimega Joost (endine The Venice Project) veebilehel, et saada ligipääsu arenduses olevale “internetitelevisiooni” betale. Vahepeal unustatud teema sai aktuaalseks eile, kui mu e-postkasti potsatas kiri Joost beta paroolidega. [...]

Leave a Reply


.pri.ee priiks!