¡nerd!

Tegin paari päeva eest nohikutesti (ma lhlt pidin teada saama). Osutus, et skoorisin nohiklikkuse skaalal kõrgema tulemuse kui 96% ülejäänud vastajatest*.

Täna leidsin Digg.com-i viite huumoriartiklile "A Note To Employers: 8 Things Intelligent People, Geeks and Nerds Need To Work Happily". Intrigeeriv!

Tegelikult käib enamus jutust kõigi peaga töötajate pihta ja tundliku või ekstsentrilise inimese kohta automaatselt ¡nerd! öelda pole ka kohane.

Kommentaariks:

  • #1. Let them work when they want. IT sektoris tähendab see 90% juhtudest "ära sunni inimesi kell 8:30 tööle tulema, sest nagunii ei suuda nad enne kella 10-t midagi mõistlikku teha". Tagasilöök asja juures on see, et kui tööpäev algab kell pool üksteist, siis ei lõpe see enne seitset-kaheksat õhtul mingil juhul. Sellist eluviisi võiks nimetada nohikutsükliks.
  • #2. Let them work where they want. Kui inimesed ei tööta laua taga, vaid lähevad kuhugi diivanile või kööki küürutama, näitab see IMHO, et töökeskkonnas on midagi valesti (v.t. kahte järgmist punkti).
  • #3. Let them control their lighting. Minu puhul pigem "Let them control their heating".
  • #4. Let them wear headphones. Ka see näitab, et midagi on töökeskkonnas valesti. Mina olen kõige produktiivsem hoopis vaikuses.
  • #5. Do not expect them to wear a suit. Kui nerd on võetud ametisse, mis nõuab ülikonna kandmist (pmst siis "esinduslik olemist"), siis on see iseenesest juba viga. Heaks näiteks siin on Aivar Sõerd.
  • #6. Do not make them participate in company events (unless you are sure it is geek-friendly). No s**t.
  • #7. Do not hold a lot of arbitrary meetings that could have otherwise been handled through email or IM Kas on keegi (nohik või mitte), kes seda ei pooldaks?
  • #8. Do not make them do anything other than work Miks? Muidu äkki integreeruvad inimestemaailma ja lõpetavad 14h tööpäevade tegemise?

*Enese rehabiliteerimiseks niipalju, et kindlasti tuleb mu kõrge skoor sellest, et ma olen keskmisest sellise testi tegijast umbes 10 aastat vanem ja seega selgelt erinevate huvidega. Samas, kuna ma selle testi tegemisega näitasin, et mu mentaalne iga on teiste testijatega umbes sama, siis kas on vahet.

3 Responses to “¡nerd!”

  1. Vikki Says:

    62 - Low Ranking Nerd. Definitely a nerd but low on the totem pole of nerds. Feels good.

  2. M. Says:

    Definitely not nerdy, you are probably cool.

  3. Mario Says:

    High-Level Nerd. You are definitely MIT material, apply now!!!.

    Päris naljakas test.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!