Rademar-šmademar

Käisin sel hooajal kolmandat korda rattaringil. Kuna läksime A-ga kahekesi, siis tuli ring pisut pikem ja tempo pisut kõrgem kui tavaliselt. Odomeetril on nüüdseks kokku umbes 150km. Tundub, et eelmise hooaja nigelad 650km saavad sel hooajal löödud bez problem. Kui sügiseks saaksin ette 10x praeguse seisu, oleksin rahul.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Kuna mu ratas on võrdlemisi sportliku sadulaga ja pikk talvehooaeg on mind lodevaks teinud, siis olen iga sõidu lõpus tundnud, et istumisvahend lööb tuld, ja sõidujärsel päeval sadulasse istumine on paras piin. Mingit X pehmet sadulat ei taha ma oma spordirattale peale keerata, seega on lahenduseks rattapüksid.

Peale tänast sõitu võtsin end lõpuks kätte ja otsustasin elukohajärgsetest kaubanduskeskustest pehmendusega rattaliibukad osta. Stockmanni spordiosakonna müüjatar polnud sellistest riietest kuulnudki ja Tln Kaubamaja spordikorrusel öeldi, et kevadhooaja jalgrattakaup pole neile veel saabunud, eelmise hooaja oma on aga otsas (osturalli, my behind).

Viru Keskuse Rademaris oli valik õnneks mõistlik. Kuna A soovitas kindlasti traksidega püksid hankida, siis valisin lõpuks välja ühed Crafti püksid, testisin (sobisid nagu valatult) ja läksin kassasse, et maksta hinnasildile kirjutatud 699EEK (mis on küll kallim, kui näiteks Authori kaupluses, aga ma ei viitsinud selle 100EEK pärast mõnel päeval enne seitset töölt ära tulla).

Tädi küsis, kas ma tahan maksta Hansapanga krediitkaardiga, et saada mingit soodustust (ei, aitäh, ma ei mäleta PIN-i), luges vöötkoodi sisse ja jalutas siis sõna lausumata minema. Mõtlesin, et äkki hakkas tal näiteks kõhus keerama (mis on täiesti hea põhjus kiiresti lahkumiseks) ja jäin ootele.

Mõne aja pärast tuli kassasse uus müüja ja ütles, et püksid maksavad tegelikult 845EEK ja et kui PIN ei tea, siis maksta ei saa. Ma ütlesin hämmeldunult, et üle hinnasildil märgitu ma küll maksta ei kavatse ja et nüüd tuleks tal see olukord kuidagi lahendada. Sain teada, et "Ei, arvutis on meil õiged hinnad ja nende pükste hinnasildile on kirjutatud vale hind. Seega tuleb maksta ikka see hind, mis on arvutisse kirjutatud ja teisiti ei saa".

Njah, järgmisel korral äkki küsitakse tuhat, lähen parem homme Authori esinduskauplusse.

5 Responses to “Rademar-šmademar”

  1. Pärtel Says:

    Homme tuleb siis "lühike" tööpäev - pead juba enne seitset sääred tegema :)

  2. I:v Says:

    Üldiselt on seadusevastane kõrgemat hinda küsida kui sildil seisab - see on tarbja eksitamine.

    http://www.tarbija24.ee/281206/esileht/olulised_teemad/tarbija24/kasu/236291.php?r=

  3. I:v Says:

    Kunagi UKs juhtusin ka ühe sarnase juhtumi keskele - pood müüs telereid kus hinnasildil oli hind x ja arvutist löödi läbi (ja pahaaimamatu ostja kaardilt võeti maha) hind x+. Ostjad kaebasid kodus asja avastades ja riigiametnik tuli ka telerit ostma ja talle müüdi samamoodi kõrgema hinnaga teler - ja kui tehing sooritatud siis näitas ametimärki ja tegi vist poele noomituse... Kas trahv ka kaela sadas ei tea...

  4. risto Says:

    ma isiklikult olen seni nii pehmete sadulate (lühemaks sõiduks pole padjaga pükse vaja) kui ka traksideta pükste pooldaja (hõlpsam põõsa taga käia).

    samas rademaris peaks olema pehmeid treki märgiga sadulaid, mille ainsaks miinuseks mu silmis on see, et vihma kätte pikemalt seisma jäädes läheb vett täis nagu käsn. selle vastu aga aitab sinine haiglasuss :-]

  5. Milk Shake Queen Says:

    selle vale hinnaga myymise eest võib rämeda trahvi kaela saada

Leave a Reply


.pri.ee priiks!