Turuväärtus versus liisingujääk

Seoses majanduskasvu ja ühes eelnevas postituses mainitud numbrituvastuse probleemiga vaatan vähekasutatud autode turul ostja pilguga ringi.

Kuna otsin endale võimalikult uut, ent hinnavõidu mõttes siiski kasutatud autot ja plaanin selle võtta liisingusse, üritasin endale selgeks teha, kuidas on omavahel seotud auto väärtuse kahanemine selle vananedes ja minu potentsiaalne liisingujääk. S.t. kui sooviksin ostetud autost mingil hetkel loobuda, siis kui palju ma rahaliselt kaotaksin või võidaksin.

Lühiduse huvides võtsin ette viis automarki - võimalikult uue Ford Focuse, 3 aastat vana BMW 3 .seeria, 1. aasta vana Mazda 6, võimalikult uue Peugeot 307 ja võimalikult uue Honda CRV. Tõsi, Honda CRV ei sobi hinnaskaalale, aga see-eest sobis see hästi Marise meeldivusskaalale.

Võtsin võrdluseks auto24.ee-st sobivas vanusevahemikus olevate autode hinnad (olenemata mudeliuuendustest, mootori kubatuurist ja lisavarustusest) ja panin autode väärtuse aastate lõikes ühele pildile kujuteldavatel tingimustel saadud liisingujäägiga.

Auto24.ee-st võetud andmetes ei ole muuhulgas arvestatud:

  • sama mudeli maksumuse muutumist uuena,
  • inflatsiooni,
  • mudeliuuendusi,
  • auto varustustaset,
  • jpm.

Kujuteldavad liisingutingimused:

  • Sissemakse: 10%
  • Periood: 5 aastat
  • Jääkväärtus: 30%
  • Intress: 5%

Rõhutan veelkord, et ühele graafikule on pandud tänased autode hinnad mineviku ehitusaastate lõikes ja potentsiaalsed liisingujäägid tulevikus. Lisaks sellele on tulemused pandud joongraafikule (:o), et näha trendi, mitte üksikuid ebatäpseid numbreid. Piltidel on kujutatud olukord "kui autode hinnad väheneksid lähitulevikus samuti, nagu need vähenesid lähiminevikus, siis kui palju oleks täna ostetud poole/ühe/kolme aasta vanune auto väärt võrreldes minu välja mõeldud liisingutingimustel saadud liisingujäägiga".

Tulemused (klikka pildil, et suuremalt näha):

Ford Focus - turuväärtus versus liisingujääk Ford Focus

Mazda 6 - turuväärtus versus liisingujääk Mazda 6

Peugeot 307 - turuväärtus versus liisingujääk Peugeot 307

BMW 3. seeria - turuväärtus versus liisingujääk BMW 3. seeria

Honda CRV - turuväärtus versus liisingujääk Honda CRV

Kinnitusid mõned käibetõed:

  • 3 aasta vanuse auto puhul on vahe turuväärtuse ja liisingujäägi vahel väga väike. Tõenäoselt müüakse sel hetkel lühemaks perioodiks liisitud autod maha ja seega on see hetk pikema liisinguperioodi võtnutele müügiks halb.
  • Auto väärtuse kahanemine aeglustub peale "kolmeseks" saamist.
  • Mainekama auto (BMW, Mazda) puhul kahaneb turuväärtus aeglasemalt ja põhimõtteliselt on peale liisingu lõppemist võimalik üht-teist "vahelt teha".

Kui teil on ettepanekuid, kuidas auto väärtuse vähenemist paremini ette kujutada kui ma seda siin unesegasena tegin, siis kommentaarid on teretulnud.

2 Responses to “Turuväärtus versus liisingujääk”

  1. Oliver Says:

    Pole küll päris liisingujäägi teema, aga vahepeal vähekasutatud autosid vaadates võis märgata trendi, et aasta vanad autod järelturul (auto24) olid praktiliselt sama hinnaga millega automüüja/esindus suutis täiesti uut autot müüa. Mazda6 juubelimudeliga tuli see justkui päris hästi välja, kus uus auto maksis sama palju kui auto24's kasutatud Mazda6'ed.

  2. Urmas Says:

    Minu tagasihoidlik nägemus auto valimisest (-: http://urmase.blogspot.com/2006/01/piiikk-jutt-auto-ostmisest-ja.html Ehk siis, võta vanem ja kallim. Ja ära unusta proovisõite teha.

Leave a Reply


.pri.ee priiks!