Gourmet

Stockmanni salatilett on kahtluseta kõige aeglasem lett kohalikes supermarketites. Kui veel tihti Murastes viibisin, siis olin veendunud, et Prisma kassadest aeglasemalt toimivat kohta on üsna keeruline leida. Ükskõik, mis kell ma ka Prismasse ei läinud, ikka kulus kassajärjekorras min 15min, max veel poole kauem.

Stockmanni gourmet's on pooletunnine ootamine piece of cake, olen näljasena ka 45 min passinud (kuigi võib juhtuda, et ise toidu tegemine oleks sel korral isegi kiirem olnud). Kuigi leti taga jalutab ringi kuus müüjat, tegeleb igal ajahetkel klientidega max 2 neist. Ülejäänud 'sebivad' niisama asjalikul ilmel ringi. Pooled klientidest ostavad viit erinevat salatit, a 80 grammi, seega kulub müüjal ühe sellise vananeva tibi teenindamiseks 5x sama kaua aega kui näiteks mõne töölt tuleva tarkvaarendaja jaoks, kes võtab pool kilo kana-curry salatit.

Tundub, et iga kolmas inimene pole 15 (!) aastat pärast supermarketite tekkimist ikka veel aru saanud, kuidas järjekorranumbreid võtta ja seda, kuidas järjekorranumbrid töötavad. Tänane dialoog Stockmanni salatileti äärest:

Müüja: Kolmsada üks, palun. Mina: Kohal! Palun pool kilo....... Naisklient (segab vahele): Ääm.. kuidas see numbrite süsteem siin käib, äää? Äsja just oli kolmsadaüheksakendkolm, a nüüd on jälle kolmsada, ää. Kaua ma siin seisma pean, ää? Ma olen kolmsadaüheksakendkuus. Mina mõttes.. g-sus, 396 oli 5 numbrit tagasi, kes selle tegelase juhtmetel seisis? Müüja: Numbrid käivad ringiratast. Oodake üks hetk, palun, keegi müüjatest võtab teid vahele... Naisklient: (pahane) Ma olen kolmsadaüheksakendkuus, ää!!! Müüja: Te võite ka uue numbri võtta. Mina: Palun, mul on aega küll, võite enne mind tellida. Naisklient: Ääm, kas selles salatis on kasutatud tavalist või aroomisoola? Müüja (hämmastav, et ta selliseid mõttetuid fakte teab): selles salatis on x% pan-soola. Naisklient: Ohhohooo, ma ei oskagi kohe valida.. kui palju te oma salatitesse valget sibulat panete? Mina mõttes: Eeeeiii, olen enda ette lasknud 'pirtsutaja'. Nüüd läheb homseni. ...

6 Responses to “Gourmet”

  1. kati Says:

    tead, ma pole ammu nii naernud... pead ikka tihemini siia kirjutama... :D

  2. m2rt Says:

    aah, mine põrgu! Kirjutasin hullult pika kommentaari aga submit'imisel eksisin tehtega 6+7 ja kõik läks minema. No, äitäh .. Loodetavasti saan nüüd 8+9'ga hakkama.

  3. Jaan Says:

    Märt, sedasi ju ei saa eksida :) Koolis öeldaks selle kohta vast nii. Peastarvutamine 3, piiiikaaa miiiinusegaaa :)

  4. Pärtel Says:

    hmmm.. mul on siin tehe 0 + 10... kas see on 010 või 10... väga keeruline vorm :)

  5. yee Says:

    Yes! Sain ka arvutamisele pihta.

  6. m2rt Says:

    hah, suutsin jälle ühe arvutuse teha 0 + 8 = 8. Ja ärgu keegi tulgu minuga vaidlema, ma tean, et see on nii ..

Leave a Reply


.pri.ee priiks!