Warning: Creating default object from empty value in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 292 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203 Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208 Konversationen » Blog Archive » ACTA-st

ACTA-st

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/np7079/domains/ringmae.com/public_html/wp/wp-includes/functions-formatting.php on line 78

ACTA-st on nädalate kaupa nii ajakirjanduses kui ajaveebides pikalt ja laialt räägitud. Viimastel päevadel on mulle ametnike udutamise, peaministri ülbitsemise ja (interneti)aktivistide paanika kõrval silma jäänud mõned asjalikud ja mõtlemapanevad artiklid. Viitan järgnevalt huvitavamatele kirjutistele, mille järgi ma oma (ACTA vastase!) arvamuse kujundasin.

1. Mihhail Lotman võtab nelja punktiga kokku oma vastasseisu ACTA-le: http://www.lotman.ee/1/post/2012/02/actast.html

2. Linnar Viik ütleb ühe selge lausega välja põhjuse, miks inimesed täna tänavale protesteerima lähevad.

Talumatu on aga arusaam, mille kohaselt meil puudub õigus oma riigis neil teemadel rahulikult aru pidada ning endale sobiv poliitika kujundada, sest “mäng käib üle meie peade”.

http://linnar.viik.ee/2012/02/10/memo-eesti-actavismipuhangu-teemal/

3. Peeter Mõtsküla, Jaagup Irve (Memokraadis), Targo Tennisberg avavad ACTA sisu ja selle EW-s menetlemise tausta:

4. Indrek Ibruse arutleb Vikerkaares (10-11/2011) loome ja autoriõiguse üle: "Plahvatuse võimalikkus tähendustööstuses"

Leave a Reply


.pri.ee priiks!